Pokret u kome su Branimir Nestorović, Aleksandar Pavić i Siniša Ljepojević, najavio samostalan izlazak na izbore 1foto FoNet Aleksandar Barda

Udruženje građana „Pokret Mi – Glas naroda“ čiji je, između ostalog, deo i pulmolog Branimir Nestorović, najavio je samostalni izlazak na izbore.

Navode da iza njihove odluke stoji „ozbiljna izborna matematika“, jer, kako kažu, postoji 35 odsto glasači koji ne znaju za koga bi glasali.

„Zašto je neophodno da se pojavi nova politička opcija? Čak 35 odst glasača, koji bi izašli na izbore, ne znaju za koga bi glassali. Ključni preokret se događa kad pridobijete tih 35 odsto, koji traže nešto novo, a novo možete dobiti jedino ako ponudite nov pristup politici, koju treba voditi“, stoji u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici ovog pokreta.

Uz Nestorovića deo pokreta su i novinar Siniša Ljepojević, politikolog Aleksandar Pavić, advokat Branko Pavlović, general u penziji Mitar Kovač i drugi.

Sudeći po javnim nastupima ovih aktera, kao i objavama na društvenim mrežama i Jutjub kanalu, pokret je desno i proruski orijentisan. Svoje dosadašnje nastupe mahom su fokusirali na temema Kosova i Metohije, Republike Srpske, rata u Ukrajini…

Javnosti su već poznati Nestorovićevi stavovi oko kovid-19 virusa, vakcinacije, kao i protiv uvoza reproduktivnog materija za potrebe vantelesne oplodnje…

Naš list je ranije pisao da postoji mogućnost da ove javne ličnosti, okupljene oko do skoro samo Jutjub kanala „Mi – Glas naroda“ naprave neki vid političke organizacije i nastupe na izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari