Jelena Pavlović (MI - Glas iz naroda): Ponoviti izbore u Beogradu, Nestorović nije Vučićev - prvi je skresao ideju o koalicijama 1Foto: Medija centar

Narodna poslanica Jelena Pavlović sa liste „MI – Glas iz naroda“, koja je podržala Branimira Nestorovića i Aleksandra Pavića u sukobu sa ostatkom osnivača udruženja, navodi za Danas da je potrebno ići na nove beogradske izbore.

Nestorović i Pavić su, podsetimo, nakon sukoba sa ostatkom osnivača pokreta, najavili formiranje nove organizacije, a za njima je krenuo i deo poslanika. U Skupštini grada Beograda oni će imati ukupno dva odbornika – Nestorovića i Branislava Antonijevića.

Pavlović navodi da je nužno da se ide na nove beogradske izbore, te da ako neko tvrdi da ima većinu – red je da se to proveri.

„Sve što nisu novi izbori je veliki rizik i ja to nikome ne bih savetovala. Jednostavno, ne samo da ne bi bilo legitimno, nego nije ni legalno. Glasovi koje je dobio „MI – Glas iz naroda“ jesu opozicioni, da je neko hteo da glasa za vlast glasao bi za njih. To bi dovelo do podnošenja krivičnih prijava, jer ako se neko predstavljao da je opozicija, a to suštinski nije, to je onda lažno predstavljanje“, obrazlaže Pavlović svoj stav.

Narodna poslanica napominje da ne misli da je Nestorović „čovek Aleksandra Vučića“, kako postoji viđenje u delu javnosti, te misli da je blizak sa Miloradom Dodikom.

„Ne znam da li je bliskost sa Dodikom uticala na ovu političku odluku Nestorovića, ali to nije pitanje za mene da bih ja bila sad sigurna“, rekla je.

Argumentujući stav da Nestorović nije Vučićev naša sagovornica ističe da se upravo on prvi se založio da „MI“ nakon izbora ne ulazi u koalicije sa bilo kim.

„Mogu samo za sebe da garantujem, da se razumemo. Ali ne mislim da je to tako jer se sećam inicijalnih razgovora. Branko Pavlović je prvi postavio pitanje da li ćemo kada se završe izbori da idemo u koaliciju. Nestorović je prvi skočio i rekao kakve koalicije, ne krećemo valjda od nule da bi išli u koalicije. Zatim sam se ja nadovezala i rekla da svako od nas može da ode u bilo koju stranku i da je suludo da aganžujemo 10.000 ljudi, da im oduzimamo vreme i dajemo nadu, da bismo onda išli u koalicije. Upravo zbog Nestorovića je skresana ta ideja“, navodi Pavlović.

Pavlović kaže da je potpisnica sporazuma o osnivanju grupe građane „MI – Glas iz naroda“, napominjući da je na izborima učestvovala GG, a ne udruženje na koje se poziva pet osnivača koji su u sporenju s Pavlovićev i Nestorovićem. Napominje da udruženje nije politički subjekt.

Nestorović
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ukazuje da je nakon izbora napravljena velika pauza i da je sva pažnja usmerena samo na formiranje političke stranke, te da je ona za tu odluku saznala iz medija.

Pavlović kaže i da su ona i Branko Lukić, takođe poslanik koji je uz Nestorovića, zastupnici grupe građana, da nisu nebitni, ali da su isključeni iz priče o osnivanju stranke.

Planirano je bilo da u periodu od nekoliko godina tom strankom upravlja veće od sedmoro osnivača, ukazuje ona.

„Zašto je unapred rečeno ko su tih sedam ljudi koji bi činili rukovodstvo? Ne kažem da je trebalo da budem ja, mogao je neko bolji od mene. Može da bude i stranka, da je vodi i troje i sedam ljudi, ali o tome treba da se priča. Tu je došlo do mimoilaženja jer je snaga sva krenula u formiranje stranke i to na vrlo krut način“, navodi Pavlović.

Govoreći o sukobu na sastanku nakon kog je rečeno da su Pavić i Nestorović napustili pokret, ona kaže da je sve trebalo da prenoći kako bi se moglo jasno razumeti ko je šta želeo da kaže, te da nije trebalo tako brzo izaći sa saopštenjem onih koji se smatraju „nastavljačima MI“ i koji su upravo plasirali informaciju o napuštanju pokreta od strane dvojice pomenutih osnivača.

„Mene je pozvao Branko Pavlović i imala sam u kampanji dosta zadataka, od sakupljanja potpisa do predaje liste. Stvar se promenila kada se došlo do osvajanja mandata. Ranije smo imali sastanke, ali je nakon izbora došlo do zatvaranja i ja sam neke od kolega poslanika upoznala na konstitutivnoj sednici. Mislim da se hteo stvoriti monopol za odlučivanje, to može biti i dobro i loše, ali mislim da to ne može doneti neophodni napredak“, navodi.

Potrebno je da se smire strasti, kaže poslanica i napominje da očekuje da će se umesto jedne dobiti dve kvalitetne poslaničke grupe.

„Podržaćemo svaki njihov dobar predlog u Skupštini, očekujemo i da će oni naš“, navodi Pavlović.

Ona kaže da očekuje osnivanje nove organizacije, ali da je preuranjeno govoriti da li će se ona zaista zvati „Pravi MI – Glas iz naroda“, kako je to rekao Branimir Nestorović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari