Pokret Otadžbina: Povratak Srpske liste u kosovski parlament kolaps Vučićeve politike 1Foto: Printskrin, Tviter - RTK

Narodni pokret Srba sa Кosova i Metohije Otadžbina ocenio je danas da ponovni ulazak poslanika Srpske liste u kosovski parlament „u punoj meri odslikava kolaps nacionalne i državne politike Aleksandra Vučića“.

„Polaganje teksta zakletve poslanika ‘Srpske liste’ i njihovi potpisi ispod teksta zakletve su glavni dokaz republičkom javnom tužiocu Srbije da ih goni za krivično delo nacionalne veleizdaje. U tekstu zakletve stoji da će se oni boriti za teriotorijalni integritet i suverenitet samoproglašene republike Кosovo odnosno kako je oni zovu Republik e Кosoves“, navela je Otadžbina, ocenjujući da je Vučić „podstrekač“.

Kako je rečeno, ako je stvarno protiv stvaranja još jedne albanske države na Balkanu vlast u Srbiji, odnosno Skupština Srbije, bi morala da raspiše izbore za četiri opštine na severu Кosova i Metohije.

„Time se na najbolji način ruši državnost ‘Кosova’ a Skupština Srbije vrši svoju zakonsku i ustavnu obavezu koju ne ispunjava već punih 10 godina odnosno od dolaska Srpske narodna stranka na vlast. Na nesreću Srba sa Кosova i Metohije, Vučić ni u snu ne sme da pomisli na ovakav politički korak“, naveo je ovaj pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari