Pokret SRCE: Prema navodima iz premijerkinog ekspozea, nastaviće se nerazumna i pogubna ekonomska politika 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Pokret Srbija centar – Srce ocenio je danas da će se, prema navodima iz premijerkinog ekspozea, nastaviti nerazumna i po interese domaćih proizvođača i privrede u celini pogubna ekonomska politika nerezonskog subvencionisanja stranih kompanija iz republičkog budžeta.

Iz Pokreta su ukazali da su svi investitori pomenuti u premijerkinom ekspozeu, iako globalno veoma uspešne i značajne kompanije u svojim delatnostima, od Vlade Srbije već dobili veoma značajne budžetske subvencije za otvaranje pogona u našoj zemlji.

Kao primer su izdvojili kompaniju Kontinental (Continental Automotive Serbia) i njihovu buduću fabriku u Kaću, i naveli da su za taj projekat odobrene subvencije koje će dostići 37,5 miliona evra iz budžeta, a da će takvu podršku dobiti divizija Kontinentala koja ima godišnji promet od 7,9 milijardi evra.

Imajući u vidu aktuelnu privrednu situaciju u svetu i naročito u evropskoj ekonomiji, posebno zbog postojeće energetske krize, kao i zbog galopirajuće inflacije, iz Pokreta su poručili da bi nova Vlada i njen ministar privrede trebalo da pruže mogućnosti i šanse da i privrednici iz Srbije dobiju budžetske subvencije kako bi se stvorili kvalitetni uslovi i povoljan poslovni ambijent i za domaću proizvodnju.

„To prethodna vlada Ane Brnabić nije umela da ostvari. Ovakav kontinuitet državnih subvencija neće doneti ništa dobro razvoju domaće privrede, niti će dugoročno obezbediti ekonomsku stabilnost našoj zemlji“, istakao je Pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari