Pokret za preokret osudio otkazivanje priredbe “Priče i Pesme” Zorana Kesića na Paliću 1foto promo

“Reč je o klasičnom gušenju slobode govora. Ovo je sramota za naš grad, i sada javnost cele Srbije može još jednom da vidi kako izgleda demokratija i sloboda govora u Subotici”, navodi subotički odbor Pokreta za preokret.

Oni su najoštrije osudili otkazivanje priredbe “Priče i Pesme” Zorana Kesića na Letnjoj pozornici na Paliću, četiri dana pred nastup, i optužili gradonačelnika Subotice, Stevana Bakića, “da guši slobodu govora”.

Ovaj pokret smatra da je predstava zabranjena na relaciji gradonačelnik – direktorka „Parka Palić”.

“Direktni nalogodavac ovog skandaloznog ograničavanja slobode govora i umetničkog izražavanja može biti samo naprednjački gradonačelnik, Stevan Bakić, a egzekutor i saučesnik, Valerija Denč, direktorka ’Parka Palić’, kadar Saveza vojvođanskih Mađara”, ocenjuje pokret.

Oni su pozvali direktorku Valeriju Denč da, ako je bila primorana od strane gradonačelnika da otkaže predstavu, “da to javno saopšti i podnese ostavku”.

Oni su pozvali i predsednika Skupštine Vojvodine, Ištvana Pastora, da se izjasni o ovoj zabrani.

Podsećaju da na sajtu “Parka Palić” piše da je osnovan sa jasnim opedeljenjem da Palić postane evropska turistička destinacija visoke kategorije, što, kako smatraju, „nije spojivo sa zabranom slobode govora”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari