Pokret za preokret: Referendum o promeni Ustava Srbije nelegitiman iz najmanje 10 razloga 1Foto: Senad Župljanin

Pokret za preokret ocenio je danas da je referendum o promeni Ustava Srbije nelegitiman iz najmanje 10 razloga, a osnovni je da je odluku o održavanju i referendumskom pitanju utvrdila nelegalna i nelegitimna Skupština, bez učešća opozicije.

U saopštenju Pokreta kao razlozi nelegitimnosti referenduma navode se činjenice da nije bilo mogućnosti javnog obrazlaganja stavova protiv izmena Ustava na Javnom servisu i na drugim televizijama i medijima sa nacionalnom frekvencijom, kao i nemogućnost da opozicija i međunarodni posmatrači kontrolišu referendumski proces.

Više od 90 odsto glasača nije znalo za šta se glasa na referendumu, a Republička izborna komisija u pismu glasačima sugerisala je da se glasa za izmene Ustava, navodi se u saopštenju.

Za promenu Ustava glasao je 59,71 odsto birača izašlih na jučerašnji referendum, a protiv je bilo 39,26 odsto, saopštila je Republička izborna komisija, na osnovu podataka sa 98,79 odsto obrađenih biračkih mesta. Na referendum je izašlo 30,65 odsto upisanih birača.

Kako je protekao referendum čitajte na BLOGU OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari