POKS: Ambasada Srbije na Kosovu je cilj primene francusko-nemačkog plana 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra da izjava ministra unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjalja Svečlje da će od tragova srpske državnosti na Kosovu i Metohiji ostati samo ambasada Srbije izražava pravi cilj primene francusko-nemačkog plana.

„Srpske zastave su sklonjene sa svih opštinskih institucija na Kosovu i Metohiji, od preključe je osvanula tabla ‘Republika Kosovo’ na opštini Leposavić sa srpskom većinom, a za koji dan će biti ukinut i srpski dinar. Srpska roba i dalje ne može u južnu pokrajinu, sklonjeni su čak i bilbordi sa likom Novaka Đokovića, a u narednim nedeljama će vlast pronaći izgovor da nakon međunarodnih RKS tablica prizna i pasoš tzv. „Republike Kosovo“ čime će proces de fakto priznavanja nezavisnosti lažne države biti završen“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

„Vlast koja je spremna da trguje sa našom teritorijom na Kosovu i Metohiji nije dobila čak ni otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, a kamoli punopravno članstvo. Brisel u isto vreme zahteva od Srbije da Svećlju primi u zvaničnu diplomatsku posetu Preševskoj dolini kojom se nesmetano vijore albanske zastave bez ikakvih posledica. Time će proces ponižavanja Srbije biti nastavljen i neće biti zaustavljen dokle god imamo ovakvu vlast i njenu politiku dodvoravanja zapadu“ – ističe Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari