Gojković danas održava sednicu GO POKS, Mihailović hoće za predsednika 3. januara 1POKS: Logo

Pokret obnove kraljevine Srbije održaće danas u 18 sati sednicu Glavnog odbora u sali Skupštine grada Kragujevca, rečeno je Danasu, dok je takođe saopšteno da je Predsedništvo ove stranke zakazalo izbor novog predsednika 3. januara, te da podršku za to ima Vojislav Mihailović.

Sednica sledi nakon nedavnih unutarstranačkih trbulencija i vesti da je predsedniku Žiki Gojkoviću prestao mandat.

To je demantovano i opisano kao puč.

U POKS je prema našim saznanjima, stiglo uverenje iz Ministartsva državne uprave i lokalne samouprave, sa potpisom ministarke Marije Obradović, kojim se potvrđuje da je POKS 2017. upisan u Registar političkih stranaka i da je kao zastupnik upisan Žika Gojković.

Na sednici Glavnog odbora razmatraće se izveštaj o radu stranke između dve sednice, aktuelna politička situacija a biće doneta i odluka o održavanju Skupštine POKS.

Sa druge strane, oglasilo se predsedništvo Pokreta obnove Kraljevine Srbije  koje u saopštenju tvrdi da je odlučilo danas većinom glasova da se izbori za predsednika stranke održe 3. januara iduće godine na izbornoj skupštini u Beogradu, na osnovu odredba Statuta stranke.

„Izborna skupština zakazana za 3. januar odlučiće ko će biti novi predsednik POKS i ovlašćeno lice za zastupanje stranke, a toga dana će se izabrati i zamenik predsednika, potpredsednici, kao i novi članovi Predsedništva“, naveli su u saopštenju.

Iz Predsedništva stranke su kazali da trenutno najviše odbora podržava kandidaturu Vojislava Mihailovića.

U saopštenju su dodali da pojedini članovi te stranke Stranke pozivaju na sednicu Glavnog odbora POKS za danas u Kragujevcu, koju je najavio bivši predsednik Žika Gojković.

Povodom tih poziva, Statutarna komisija je iznela stav da ta sednica Glavnog odbora nije validna, jer je predsedniku prestala funkcija 15. oktobra zbog čega on nema pravo na sazivanje sednice.

„Pored toga njen saziv nije u skladu sa Statutom i Poslovnikom o radu Glavnog odbora POKS koji propisuje precizne rokove za sazivanje i održavanje sednice, što ovde nije slučaj“, navode u saopštenju, prenosi Beta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari