POKS: Dijalog vlasti i opozicije o KiM zakasnio 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) u svom saopštenju ocenjuje da je poziv predsednika Srbije za dijalog vlasti i opozicije oko situacije na Kosovu i Metohiji zakasnio i sada potpuno obesmišljen.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje da je poziv predsednika Srbije za dijalog vlasti i opozicije oko situacije na Kosovu i Metohiji zakasnio i sada potpuno obesmišljen.

„Aleksandar Vučić sada kada je dao Albancima na Kosovu i Metohiji sve što je mogao i kada je obrisao poslednje tragove srpske državnosti tamo, poziva na dijalog. Taj dijalog je koalicija NADA tražila i to kroz skupštinsku diskusiju o francusko – nemačkom sporazumu još pre godinu dana, kada je ovaj dokument predočen Srbiji. O čemu sada da razgovaramo kada je ovaj protivustavni i veleizdajnički sporazum već sproveden u delo voljom vlasti i kada su Srbi na Kosovu i Metohiji dovedeni u katastrofalnu, neizdrživu poziciju, na šta smo blagovremeno upozoravali“, izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik, Vojislav Mihailović.

„Zahtevamo da se dijalog odvija u Skupštini Srbije i to o tome da se sporazum koji je predsednik prihvatio proglasi ništavnim i da se sve vrati na prethodno stanje pre njega ili ako to nije moguće, da se proglasi
okupacija tog dela naše teritorije. Bivši predsednik skupštine je raspravu i zaključke o francusko – nemačkom planu obećao još pre godinu dana i slagao, nikada nije smeo da je stavi na dnevni red. Videćemo hoće li nova predsednica skupštine to smeti i hteti“, dodao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari