POKS: Fajzeru nije mesto u vlasništvu nad BIO-4 kampusom u Srbiji 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas da kompaniji „Fajzer“, koja gubi sporove sa vakcinisanim građanima širom sveta, nije bilo mesto u vlasništvu nad BIO-4 kampusom čija je gradnja u Srbiji počela u sredu.

„Vlada Srbije nastavlja sa politikom stavljanja domaće privrede i naše države u zavisnički odnos prema stranim kompanijama“, rekao je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Prema njegovim rečima, nije logično da strana kompanija uzme učešće u vlasništvu nad strateški važnoj oblasti domaćeg društva, kao što je obrazovanje i zdravstvo.

„‘Fajzer’ će o našem trošku dobiti infrastrukturu, kao i kvalitetnu i jeftinu radnu snagu jer će imati prvenstvo u regrutovanju najboljih studenata“, kazao je Mihailović.

Kako je naglasio, osim novog odlivanja 200 milona evra državnog novca za račun stranih kompanija, projekat „BIO-4 kampusa“ budi i „najstrašnije strepnje da će na njemu biti testirane neproverene i prljave tehnologije“.

„Ovaj put je to još strašnije, jer je reč o genetičkim tehnologijama transhumanizma na šta će ‘Fajzer’ moći da stavi veto tajnosti pozivajući se na poslovnu tajnu“, dodao je Mihailović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari