POKS: Nije najbolje vreme za opozicioni protest iako su zahtevi opravdani, glavni generator agresije u našem društvu je predsednik 1POKS: Logo

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) saopštio je da neće učestvovati na sutrašnjem protestu dela opozicije „Srbija protiv nasilja“, ali da ne brani svojim pristalicama da mu prisustvuju.

„Smatramo da sutrašnji dan nije najbolje vreme za protest opozicije i zahteve koji su opravdani, jer se još nisu završile ceremonije sahrane tragično stradalih prethodnih dana“, naveo je POKS.

Kako je pokret dodao, „u skladu sa tim ne možemo pozvati naše pristalice na protest, ali isto tako ne želimo nikoga ni da sputavamo od njih da prisustvuju ako žele“.

POKS je ocenio da je „glavni generator agresije u našem društvu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čiji svaki govor je prepun mržnje prema svima koji drugačije misle od njega“.

Takođe je naveo da „dokle budemo imali taj uzrok, imaćemo i posledice u našem društvu“.

„On pripadnike opozicije koji predstavljaju skoro polovinu građana Srbije u svakom obraćanju javnosti naziva ‘ološem’, ‘izdajnicima’, ‘lopovima’, ‘najgorim šljamom’ i slično. Ta njegova agresija se piramidalno spušta preko njegovih saradnika širim Srbije i medija i do svakog građanina ove zemlje, punoletnog ili maloletnog“, saopštio je POKS.

Protest su za sutra, u 18.00 časova na platou ispred Narodne skupštine, najavile poslaničke grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno, Demokratska stranka i Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari