POKS: Podrška SNS i SPS u Beogradu na istorijskom minimumu 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podseća da su na svim beogradskim izborima od 2014. godine do danas SNS i SPS uvek dobijali manje odbornika nego prethodni put. Na izborima 2014.imali 79, 2018. je bilo 72, 2022. su osvojili 56, a 2023. godine svega 54 što nije dovoljno za većinu.

„Izborni rezultati u zadnja četiri izborna ciklusa i sve manja podrška SNS i SPS su potvrda da su loše vodili grad, da su Beograđani sve nezadovoljniji i da vrlo jasno traže promene. Vlast odlično zna da će na fer i demokratskihm izborima izgubiti još ubedljivije, odnosno da mogu pobediti samo ako ih pokradu, što su i pokušali prošli put. Ovo vrlo dobro zna Aleksandar Vučić i zato nisam optimista da će dozvoliti izbore bez krađe, jer je to njegov kraj. To znamo i mi, pa mu krađu nećemo dozvoliti“ – izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik, Vojislav Mihailović.

On kaže da je vlast svesna da su od 2014.do 2023. svaki put dobijali sve manje odbornika, a poslednji put čak 25 odbornika manje nego pre 9 godina i da su konačno izgubili većinu u prestonici čak i sa satelitima koje okupljaju u takozvani Pokret za državu.

„Zbog toga se toliko grčevito bore da se izbori u Beogradu odvoje od ostalih gradova i opština, da bi sa još jednim talasom migracije birača iz drugih gradova pokušali da pobede“ – dodao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari