POKS: Poslanik SNS Goran Rakić položio zakletvu na Ustav takozvane Republike Kosovo i na Ustav Republike Srbije 1Foto: Printscreen/RTS

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) konstatuje da nije moralno dati zakletvu na tzv. Ustav Republike Kosovo i polagati zakletvu u Skupštini Srbije na Ustav Republike Srbije, kako je to učinio poslanik SNS Goran Rakić, bivši ministar u tzv. „Vladi Kosova“ vođe OVK Ramuša Hardinaja.

„Ne može čovek koji se zakleo da će braniti ‘nezavisnost i teritorijalni integritet Kosova’ biti iskren kad polaže zakletvu u Skupštini Srbije da će poštovati Ustav Srbije koji ne predviđa postojanje Republike Kosovo. To je moguće jedino ako reč bivšeg predsednika Srpske liste Gorana Rakića, a sada poslanika SNS ne vredi ništa“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Mihailović kaže da su se juče svi poslanici Srpske liste kao filijale SNS vratili u tzv. Skupštinu Kosova, kao da su svi zahtevi Srba ispunjeni i sada ne postoje prepreke da je više bojkotuju.

„Ova vest je prošla potpuno neopaženo jer se krije od srpske javnosti. Ljudi koji su bili članovi Vlada Ramuša Hardinaja i Aljbina Kurtija i koji su spremni da lažu dok polažu zakletvu su uzor patriotizma i poštenja za naprednjake, a opoziciju u isto vreme proglašavaju za izdajnike“, ističe Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari