POKS: Skupštinska komisija da ispita da li je bilo izvoza oružja u Ukrajinu 1foto FoNet Božidar Petrović

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) saopštio je da će zatražiti od Skupštine Srbije formiranje posebne komisije koja bi preispitala da li je bilo izvoza oružja u Ukrajinu ili ne.

„U duhu politike naše vlasti, tajne podrške zapadnim interesima, kako na Кosovu i Metohiji, tako i šire, ne bi me začudilo da su tačne tvrdnje ruskih obaveštajaca da je Srbija izvozila oružje preko posrednika Ukrajini i da srpsko oružje trenutno služi za ubijanje Rusa. Zabrinjava što je Rusija i zvanično zatražila od Srbije informaciju o isporukama oružja Ukrajini, što je potvrdila predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova“, izjavio je predsednik POКS-a Vojislav Mihailović.

Dodao je da traži formiranje skupštinske komisije koja bi do detalja ispitala slučaj.

„Ukoliko se utvrdi da je zaista tačno da je Srbija izvozila oružje Ukrajini, ta aktivnost mora odmah da se prekine, a krivci kazne. Narušavanje odnosa sa Ruskom federacijom nije u interesu Srbije, jer je to jedna od država sa pravom veta u SB UN, a koja brani srpski nacionalni interes na Кosovu i Metohiji i svuda gde je ugrožen“, ocenio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari