POKS: Smederevska tvrđava propada, a ima novca za Notr Dam

Ostavite komentar


  1. A šta vam smeta Notr Dam? I EU ulaže sredstva da se obnove naši spomenici kulture, izgrade putevi, mostovi, tako da i mi treba da učestvujemo u obnovi ove crkve.

      1. Moje je sredjeno, za razliku od tvog, čim si tako nervozan. Potez iz sredjenog dvorišta botimo

    1. kao sto je francuska pomogla srbiji kada je goreo hilandar tako i srbija treba da pomogne notr dam!i naravno uvek je bliza kosulja od kaputa a smederevska tvrdjava je nasa dika od koje smo digli ruke!!?

    2. Nesmeta nikom Notr Dam,ali za nas je vaznije nesto poput Smedereva.Mogli su npr. tih milio evra da podele na Notr Dam i Smederevo.E sad o obnovi koju vrsi EU ovde.Zasto nosu nista nase Obnobili(Maglič,Smederevo,Ras itd) Pomogli su obnovu Golupca(sto jeste fantasticno) ali tu „nema Srbije“ unutra su table,slike,tekstovi koji govore,opisuju,velicaju Madjare,Poljake,Rumune,znaci narode EU.Kada nam EU obnovi jos objekata nase istorije nece ni biti.

  2. POKS je učestvovao u svim vlastima pa me čudi kako to ranije nisu potencirali.

  3. Nije Notr Dam kriv da bi se pominjao. Normalno je da treba pomoci da bi se kasnije ta pomoc uzvratila.

  4. U Smederevsku tvrdjavu će se ulagati, kao i sve tvrđave do sada.

  5. Sramno saopštenje. Udbaški poks još jedna SRS-dveri neofašistička tvorevina. Šta vam smeta pomaganje Notr Dama? Što vaš Mirko Čikiriz ne napusti mesto u vlasti ako vam se ne sviđa Vučićeva odluka? Što ne date pare koje ste pokrali u Novom Sadu i zbog čega uskoro idete u bukagije za obnovu Smederevske tvrđave nego raspirujete mržnju prema Francuzima, koji su osetljivi na stradanje njihove svetinje?

  6. To oni što kradu mandate drugim strankama? Oni što osvojili 0% na izborima ali misle da ta podrška od 0% i par kupljenih mandata im daje pravo da drže lekciji državi da ne treba da pokazuje humanost i pokazuje gest solidarnosti sa onima koji nastradaju u pirodnim katastrofama? Strašno ko se sve bavi politikom ovde. Ako je i od neuspešnog fudbaera koji drži sigurnu kuću za misicu ubicu, mnogo je! Da se razumemo, svi znamo da mi nismo bogati da budemo veliki darodavci, niti Francuzi čekaju našu pomoć da bi obnovili Notr Dam, ali je državnička i odgovorna odluka da im Srbija tom pomoći iskaže solidarnost. Svako dobro se mnogo više vrati onima koji ga čine, ali oni koji i kod ovakvih stvari gde treba pokazati samo humanost strančare i misle da skupljaju poene, kao ovi nesretnici iz tzv poksa to ne mogu da razumeju.

    1. Nije Rade problem što smo mi Francuzima, koji su ’95. bombardovali srpske položaje na Palama a ’99. celu Srbiju, što smo im poslali pomoć. Problem je što jedna prezadužena, siromašna državica šalje milion evra prijateljima, a za svoje potrebe nema ni sto hiljada.

    2. Kada bude jednom javno istaknuta tabla na kojoj ce pisati ko je srusio I kada Smederevsku Tvrdjavu (komunisti Mustafa Golubic i Zarko Zrenjanin) i koliko je Srba poginulo (od 3 – 5.000) i da su medju poginulim bili sin jedinac, snaha i unuk generala Milana Nedica koji je i ako u dubokoj zalosti, prihvatio da bude predsednik vlade da new bilo pobijeno jos oko hiljadu Srba na ime odmazde za poginule i ranjene nemacke vojnike.
      Koliko se secam, svojevremeno je Predrag Markovic, tada predsednik narodne skupstine Srbije i koji je vratio sliku gen Nedica kao predsednika vlade Srbije a Dacic je skinuo, bio protiv rekonstrukcije Smederevske Trvdjave.

  7. KOLO PO SRBIJI !

    Govori se da u Srbiji ima mnogo izdajnika i pljačkaša, a da je narod mnogo gladan. Ja znam da naš predsednik Vučić danonoćno radi, ali bi ga zamolio kad dobije malo slobodnog vremena, da sve ove izdajnike i pljačkaše utamniči, znači da ih pohapsi osudi. Narod odavno vidi da su oni pravi zlikovci! Kosovo su izdali i ono nije više naše, opljačkali su Srbiju i napunili dobro svoje džepove, a mi zbog toga živimo kao psi sa najnižim sandardom u Evropi. Zato bez ikakve dvojbe ove izdajnike i plačkaše naše grude hitno treba (ponavljam) utamničiti, da više nikada ne vide belog’ dana. Zato što su krv popili ovom narodu i ova operacija se mora kad tad izvršiti, što pre to bolje. Kad oni ne budu među nama mi će mo oživeti i ozdraviti…

    Znamo da će Vučić kao veliki patriota i državotvorac i kao veliki borac protiv kriminala to odmah i izvršiti. Ja nemam nikakve sumnje u izvršenje, jer znam da je naš predsednik pošten i veran, i da je na to položio zakletvu… Unapred zahvalan…

    P:Sajdžo Bogutovac.

  8. Оооо жив је ПОКС умро није. Ко то каже, ко то лаже.Смедеревска тврђава, Нотр Дам а? Па у којој држави ви живите? Ви ћете да обновите монархију као Вучић Србију.

  9. Smederevska tvrdjava je predivna i stvarno se nadam da ce je uskoro obnoviti, pogledaj je predivan na Dunav i okolinu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.