POKS traži da svi lokalni izbori budu 2. juna 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravio je danas odluku da ponovljeni beogradski izbori budu održani 2. juna, ali da ne vidi razlog zašto izbori ne bi bili tog dana i u ostalih 87 gradova i opština, saopštila je ta partija.

„Opozicija traži da se, osim beogradskih izbora, ukoliko bude normalnih izbornih uslova, 2. juna održe i svi preostali za gradove i opštine, jer je prosta činjenica da dobar deo građana tokom jula ide na odmor i neće moći da iskoristi svoje demokratsko izborno pravo“, istakao je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Prema njegovom mišljenju, izbornu agoniju za građane i društvo treba prekinuti, jer traje još
od novembra prošle godine, i u junu treba rešiti pitanje legitimiteta lokalnih samouprava, a ne produžiti agoniju još do kraja leta.

„Izgovor da gradonačelnici i predsednici opština neće da podnesu ostavke i skrate sebi mandat za mesec dana, kako bi imali izbore svuda isti dan, ne pije vodu, obzirom da su svi do jednog po prethodnoj direktivi predsednika podnosili ostavke u oktobru prošle godine. Ako su mogli tada, zašto ne bi mogli sada“, smatra Mihailović.

On je ukazao da je jasna namera vlasti „da suprotno zakonu, zloupotrebi sve potencijale državnih resursa“ u korist što boljeg svog izbornog rezultata u Beogradu, a to je moguće samo ako se održe izbori prvo u glavnom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari