POKS traži od Vulina da reši problem s dojavama o bombama ili da podnese ostavku 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislava Mihailovića apelovao je danas na ministra policije Aleksandra Vulina da akcenat u radu stavi na rešavanje problema sa dojavama o postavljenim bombama ili da podnese ostavku.

POKS je u saopštenju ocenio da je nedopustivo da nadležni, ni nakon nekoliko meseci, nisu otkrili ko stoji iza lažnih dojava o postavljenim bombama u Srbiji.

Mihailović je rekao da deca u više od 200 škola danas ponovo nisu pohađala nastavu zbog tih dojava, te ocenio da to govori da policija i bezbednosne službe nisu dorasle zadatku.

Smatra da je u tom segmentu potrebna ozbiljna reforma.

„Srbija ostavlja lošu sliku o sebi i prikazuje nemoć u ovom konretnom slučaju i za to mora neko da odgovara“, izjavio je Mihailović, koji je i jedan od lidera koalicije NADA.

Napomenuo je da su „sve dojave do sada bile lažne“, te poručio da se mora zapitati šta bi bilo da se zaista desi „neki sličan akt terorizma i pretnja postane stvarna“.

Ocenio je da su građani, koji ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, jer moraju da čuvaju decu, s pravom revoltirani i traže odgovornost nadležnih.
„Apelujemo na ministra policije da stavi akcenat svog delovanja na rešavnje ovog problema, ili da podnese ostavku“ – dodao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari