POKS u saopštenju tvrdi da je Srbin na Kosovu priveden zbog odbijanja da ide na SNS miting 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zatražio je danas hitnu smenu predsednika Privremenog organa opštine Vitina na Kosovu Božidara Dejanovića, zato što je kosovskoj policiji prijavio da Goran Pejić ima nelegalno oružje, a motiv je zapravo bio njegovo odbijanje da ide na miting Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu.

U saopštenju POKS je naveo da je njihovog simpatizera Dejanovića u sredu privela kosovska policija nakon pretresa kuće, gde su pronađena dva komada naoružanja.

Dejanović je priznao da ima oružje jer se plaši za svoju i bezbednost svoje dvoje dece, žene i oca koji žive sa njim, zbog stalnih napada i provokacija Albanaca u toj srpskoj enklavi na jugu Kosova, dodao je POKS.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović izjavio je da je tužno što je Dejanovića prijavio sunarodnik iz paničnog straha da mora da ispuni kvotu za miting SNS.

On je dodao da to samo govori do koje mere predsednik Srbije podstiče mržnju i podele između Srba na Kosovu koji, umesto da se složno bore jer su im ugroženi životi i egzistencija, postupaju pogrešno zarad sebičnih interesa jednog čoveka, zaključio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari