POKS: Vratiti Ministarstvo za dijasporu u sastav Vlade 1Žika Gojković Foto: J. Z. T.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) predlaže mandataru nove Vlade, da pri formiranju sastava nove Vlade Srbije konačno ispravi grešku koja je učinjena kada je ukinuto Ministarstvo za dijasporu.

„Srbi u rasejanju treba da predlože sami ministra za dijasporu u novoj Vladi Srbije. Oni unese u našu otadžbinu svake godine oko tri milijarde evra putem novčanih doznaka, odnosno oko 9 odsto BDP-a Srbije, što je dvostruko više od ukupnih stranih investicija koje prosečno godišnje uđu u našu zemlju“ – rekao je predsednik POKS-a Žika Gojković.

On je ukazao i na podatke Svetske banke i Narodne banke Srbije, prema kojima više od 800.000 građana dobija pomoć od rodbine u dijaspori u vidu novčanih doznaka.

„Ova činjenica se ne sme ignorisati. Naša dijaspora zavređuje da ima posebno ministarstvo koje će se brinuti o njenim i interesima Srbije. Novo Ministarstvo za dijasporu treba da stvori povoljnu klimu u državi za investicije naših synarodnika koji imaju uspešne poslove u inostranstvu“ – rekao je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari