SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJEfoto BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

„Premijerka Srbije Ana Brnabić prolila je gorke suze tokom jučerašnje rasprave o budžetu nad drvećem koje je posečeno zbog flajera koje su delili poslanici naše poslaničke grupe, odnosno lažni ekolozi, kako nas je nazvala. Ja bih joj dao još razloga za plakanje, obzirom da matarijal za sednice dobijamo u papirima i kada se to pomnoži sa 250 puta, eto razloga da svi plačemo za ovim drvećem,“ rekao je Đorđe Pavićević, poslanik Zeleno levog kluba -Ne davimo Bograd.

On je naveo i kada se tome dodaju posečena stabla zbog popločavanja, asfaltiranja, za građenje stambenih objekata, građanima Srbije ne gine da pola života provedu u plakanju. Pavićević je objasnio i šta znači “ grinvošing“, ili ekomanipulacija, zeleno farbanje i naveo da se to najbolje može primeniti na predloženi budžet za narednu godinu.

„Kada imate nekaku prljavštinu onda je orefarbate umesti u belo, u zeleno, a licemerje povezano sa tim zelenim pranjem ili zelenim mazanjem, ozelenjavanjem budžeta jeste što stalno slušamo od ove vlasti u pokušaju da nam sluđuju mozak“, naveo je Pavićević.

Replicirao mi je Siniša Mali, ministar finansija, navodeći da opozicija nije pokazala mali zeleni papir, već je tu bilo više zelenih papira, iako se nisu potrudili da oni budu na recikliranom papiru.

„A onda ste danas zbog Šolaka došli sa 10, 20 papira i to u većem obimu, u boji i takože ne na recikliranom papiru. I šta ste promovisali, zelenu agendu? Ne. To je uprao sama definicija licemerja. Dakle vi jeste licemerni“,poručio je Mali opoziciji koja je podržala protest Nove S i N1 zbog medijskog mraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari