Polemika Radeta Baste i Boška Obradovića: Ko je ratovao za Kosovo i ko je za NATO 1Printskrin Instagram/Rade Basta

Rade Basta, ministar privrede iz JS, koji se javno zalaže za sankcije Rusiji, ušao je u direktnu javnu polemiku sa Boškom Obradovićem, liderom i poslanikom opozicionih Dveri, parlamentarne stranke čija je delegacija nedavno boravila u Moskvi.

Vaša politika je put u prošlost i ja ću se lično protiv toga boriti svim snagama, poručio je  Rade Basta Bošku Obradoviću u objavi na Instagramu, dodajući i da će uskoro pokrenuti jednu inicijativu koja će „Vam se sigurno svideti“:

„Poštovani gospodine Obradovicu, to sto Vi nemate svoje mišljenje i što smatram da je Vaša politika pogubna po Republiku Srbiju i njene građane ne znaci da neko drugi nema svoje mišljenje i ideje za koje je spreman da se bori.

Svi koji me poznaju znaju da ja nemam toliko savitljivu kičmu i da su moji lični stavovi moja uverenja.

Za razliku od Vas, ja sam ratovao i borio se za našu Srbiju na Kosovu, imam četiri sina i generacija sam onih momaka koja su kao deca čekali u redovima za hleb, meso, gorivo, doba sankcija i za moju i svaku drugu decu u Srbiji ću se boriti da se to više nikad ne ponovi!

Važno je očuvati mir, ekonomsku stabilnost i stvoriti uslove za prosperitetnu budućnost za sve građane i građanke Republike Srbije.
To možemo ostvariti samo ako postanemo punopravna članica EU i usvojimo standarde kao svako normalno demokratsko civilizovano društvo.
Vaša politika je put u prošlost i ja ću se lično protiv toga boriti svim snagama!

Uskoro ću pokrenuti jednu inicijativu za Vas za koju sam siguran da će Vam se puno svideti!“

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rade Basta (@rade.basta)

U prethodnoj objavi na Instagramu, Basta je postavio fotografiju gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, naveo da se sa njim čuo telefonom i da mu je izrazio punu podršku.

Na tu Bastinu objavu, koju su preneli mediji, reagovao je Boško Obradović na Tviteru ocenjujući da je reč o probnom balonu za priznanje lažne države Kosovo.

Kada je Basta postavio na Instagram svoju sliku u maskirnoj uniformi i objavu da se borio za Kosovo i za Srbiju (prenetu gore), Boško Obradović je medijima poslao svoju opširnu pisanu izjavu:

„U Srbiji je postalo normalno da se pre izbora priča jedno, a posle izbora radi drugo. Prvo je ovu krajnje nedemokratsku praksu uveo deo prozapadne opozicije koji se pre izbora zalagao protiv sankcija Rusiji, a posle izbora postao najveći lobista za uvođenje sankcija ovoj prijateljskoj i savezničkoj državi. To važi pre svega za SSP Dragana Đilasa, ali i mnoge druge iz prozapadne opozicije, kojima se nedavno pridružio i ministar privrede u Vladi Srbije Rade Basta, dostojni naslednik Zorane Mihajlović, agenta stranog interesa i višegodišnjeg zapadnog lobiste u našoj vlasti“, navodi Obradović.

Polemika Radeta Baste i Boška Obradovića: Ko je ratovao za Kosovo i ko je za NATO 2
foto FoNet Milica Vučković

„I Rade Basta je otkrio svoje političke stavove tek kad je došao na ministarsku poziciju. Do tada je bio istaknuti član Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i visoki funkcioner koalicije SPS-JS koji se pre izbora nije oglašavao na spoljno-političke teme, dok je stav koalicije bio i ostao do sada jasno protiv uvođenja sankcija Rusiji. Tek sada je ministar Basta postao nosilac politike podrške ulasku Srbije u EU po svaku nacionalnu i državnu cenu i podrške NATO-u u ratu protiv Rusije, o čemu nije bilo reči u njegovim predizbornim nastupima. Ovo je klasična izborna prevara birača zbog koje u svim demokratskim zemljama ministar ili sam podnosi ostavku ili bude smenjen. Činjenica je, međutim, da se ništa od toga ne dešava iako se ministar Basta u kontinuitetu javno zalaže za uvođenje sankcija Rusiji i radi protiv zvanične politike Vlade Srbije i odluka Saveta za nacionalnu bezbednost“, navodi lider Dveri.

„Na to on apsolutno ima demokratsko pravo kao političar, ali ne i kao ministar. Zašto zbog toga ne trpi posledice može značiti samo to da sve radi u dogovoru sa Vučićem i Dačićem i da su njegovi novi politički stavovi probni baloni i priprema za uvođenje sankcija Rusiji, što predstavlja drugi zapadni ultimatum Srbiji pored priznanja lažne države Kosovo kroz prihvatanje i primenu protivustavnog francusko-nemačkog sporazuma o KiM. Lično poštujem kad političari jasno i glasno iznose svoje stavove i radujem se debati sa novim NATO ministrom Bastom, koji nikada ne bi ni postao ministar da nije imao podršku zapadnih ambasada u Beogradu“, zaključuje vođa Dveri u pisanoj izjavi, dodajući da se nada „da će ovaj najnoviji primer NATO ministra biti i poslednji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari