Policijski sindikat Srbije se pridružuje protestima "1 od 5 miliona" 1Veljko Mijailović Foto: Medija centar

Rukovodstvo reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije doneo je odluku da se ovaj sindikat pridruži protestima “1 od 5 miliona”.

Kako su naveli u saopštenju, građani i policajci, svi pripadnici MUP Srbije, dužni su da se izbore za poštovanje zakona u Srbiji.

„Zajedno moramo da sprečimo da se zakoni krše upravo od onih koji su dužni da ih poštuju, kao što su pojedinci iz vrh MUP Srbije“, poručili su.

Upravni odbor Policijskog sindikata Srbije takođe je doneo odluku, nakon protivzakonite odluke ministra Nebojše Stefanovića da nam se otme reprezentativnost, da od ponedeljka 11. marta 2019. godine započnu svakodnevne proteste ispred sedišta MUP na Novom Beogradu, u trajanju od 12 do 15 časova.

„Želimo na ovaj način da ukaženo na nepoštovanje zakona od strane vrha MUP Srbije i tražimo preispitivanje odluke da nam se uzme reprezentativnost, te da se ovo rešenje proglasi ništavnim. U ime gotovo 12.000 članova PSS dužni smo da se izborimo za njihovu odluku da poverenje pruže Policijskom sindikatu Srbije, kao organizaciji koja će se boriti za njihova radna i materijalna prava“, rekao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari