Političkim partijama iz budžeta opštine Bačka Topola više od milion dinara 1Foto: Shutterstock/veselolane

Predsednik opštine Bačka Topola Adrian Satmari doneo je rešenje kojim je za finansiranje redovnog rada sedam političkih partija u 2024, namenjeno ukupno milion i 44 hiljade dinara.Kako je navedeno u rešenju, sredstva će političkim subjektima biti uplaćivana mesečno, a najveća suma pripašće Savezu vojvođanskih Mađara, na čiji će račun svakog meseca biti preusmereno 33.477,60 dinara.

Sledi potom Srpska napredna stranka kojoj će pripasti oko 3.000 dinara manje, dok će Ligu socijaldemokrata Vojvodine mesečno sledovati 7.238,40 dinara.

Socijalistička partija Srbije dobiće 5.872,50 dinara, Demokratska stranka vojvođanskih Mađara 4.524,00 dinara, Srpska radikalna stranka 3.480,00 dinara, dok će Jedinstvenu Srbiju sledovati nešto manje od 2.000 dinara mesečno.

Sredstva su namenjena za finansiranje funkcionisanja političkih partija i propagiranje njihovih ideja kroz rad sa biračima i članstvom, zatim za održavanje skupova i troškove prevoza, promociju i reklamni materijal, zatim za troškove istraživanja javnog mnenja, obuke i međunarodnu saradnju, troškove zarada zaposlenih, komunalne troškove.

Rešenjem je predviđeno da najmanje pet odsto dodeljenih sredstava bude utrošeno na stručno usavršavanje i osposobljavanje, te međunarodnu saradnju i rad sa članstvom.

U 2023. je za funkcioniosanje političkih partija iz budžeta opštine Bačka Topola najpre planirano 900.000 dinara, da bi ta cifra tokom godine dva puta bila uvećavana do krajnjih 1.008.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari