Političkim pritiskom do zajedničkog istražnog tima

Da li postoje "mehanizmi" za uključivanje Beograda u istragu o ubistvu Olivera Ivanovića

Ostavite komentar


  1. Da je naša vlast iole zainteresovana za bilo koja ljudska pitanja, kako u Srbiji tako i na KiM, ovakva tema bi imala smisla za razrađivanje. Ovako, naši i Albanski (e oni mogu da nose zajednički naziv: Kosovski) kriminalci sa obe strane granice odavno i sve bolje sarađuju a od trenutka kada je (preko Srpske liste a i na druge načine) Haradinaj postao koalicioni partner Vučiću saradnja je podignuta na viši nivo. "Brisel" zatvara oči pred rastućom kriminalnom pretnjom (mada to već decenijama nije ništa novo kada je u pitanju Albanski kriminalni klan) sve dok se krimi-političke vođe ponašaju servilno. A Oliver Ivanović je samo još jedna žrtva koja će biti iskorišćena u političkim, propagandnim, marifetlucima SNS-a …

  2. Moja licna bojazan je da pocinioci politickog atentata na Olivera Ivanovica nece nikada biti otkriveni, kao sto je to slucaj sa ubicama i naruciocima brojnih ubistava u Srbiji i na srpskim teritorijama. Sve ostalo su spinovi za javno mnjenje. Ono sto je sigurno da su Vucicevi medijski i politicki vazali izvrsili upumpavanje atmosfere gonjenja jednog od najcasnijih i najtrezvenijih srpskih politicara na severu Kosmeta i u Srbiji. To je misljenje vaseg redovnog citaoca.

  3. Otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića mora da bude crvena linija ispod koje Srbija ne sme da ide u daljim razgovorima sa Prištinom. Srbija je zemlja koja ima sve veći ugled u svetu, pa bi i ta činjenica trebalo da bude od koristi prilikom animiranja velikih sila da se uključe u ovaj slučaj.

  4. Očigledno da nekome iz Međunarodne zajednice nije u interesu da Srbija učestvuje u istrazi. Svi znaju da Srbija želi da se uključi, a niko ne pritiska Albance da na to pristanu.

  5. Politički pritisak na Prištinu može da vrši samo međunarodna zajednica,a zašto to ne čini svi bi voleli da znamo.Jedno je sigurno: istini se možemo nadati samo ako se u istragu uključe naši nadležni organi.

  6. Ovo sto kaze DusanJanjic uopste nije lose da se uradi ako se ima vremena za tako nesto

  7. @Mira*** DA,kao što je rešila egzekuciju braće Bitići,"asanaciju terena" na Kosovu i potapanje šlepera sa leševima kosovskih Albanaca civila u Dunav,masovne grobnice kod Batajnice, ubistva gardista u Topčideru,rušenje Savamale,otkrivanje nalogodavca ubistva Ćuruvije,Stambolića i Đinđića,paljenje stranih ambasada,osude srpskim plaćenicima za učešće na stranim ratištima (Ukrajina sa Krimom)…E,tako Srbija rešava slučajeve.Usput,skriva ratne zločince(Karadžić,Mladić, i mnoge druge),ne poštuje zahteve haškog Tribunala(radikali koji su odavali identitet svedoka),amnestira saradnike nacističkog okupatora Srbije iz WWII (Mihajlovića,a možda i Nedića)..

  8. Oročavanje trajanja Haradinajeve Vlade nije u interesu Srbije jer se u Briselu očekuju pritisci na Prištinu u vezi sa formiranjem ZSO, a međunarodna zajednica ne čini ništa iz 2 razloga ili su umešani ili se prema Prištini ponašaju kao prema malom detetu koje treba da prohoda bez ičije pomoći.

  9. Kad se ovo ubistvo resi rasvetlice se mnogo toga zato iz Pristine nema nikakvih izvestaja.

  10. Treba Srbija da bude uključena u ubistvo Ivanovića jer bez njene pomoći će biti teško da se otkrije ubica.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.