Politikolog Duško Radosavljević: Nagrađena je slepa poslušnost Vučevića 1foto Medija centar

Politikolog Duško Radosavljević ocenio je danas da je današnji izbor  Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) na Skupštini SNS u Kragujevcu „potvrdio princip delovanja te stranke od samog nastanka, po kojem se slepa poslušnost nagrađuje unapređenjima, dok se svaki i najmanji osećaj neposlušnosti kažnjava smenama“.

Radosavljević je za agenciju Beta ocenio da je Vučević „nagrađen za veliku poslušnost Aleksandru Vučiću i za to što je dozvolio najgorim ešalonima SNS da upravljaju Novim Sadom“.

„Dozvolio je takvu tajkunizaciju gde su se ogromna sredstva građana Novog Sada prelila u privatne džepove, dozvolio je mnogobrojnim biznismenima bliskim SNS-u da ostvaruju velike profite od čega je, verovatno, ceo režim gospodina Vučića imao velike koristi“, naveo je Radosavljević.

Ocenio je da „zahvaljujući Vučeviću, Novi Sad nikada nije izgledao gore u svojoj istoriji“.

„Komunalni sistem u gradu je razvaljen, što se najbolje vidi kada padne kiša“, naveo je politikolog.

Dodao je da je Vučević, „uprkos tome, unapređen u čuvara trona u odsustvu“, dok Aleksadndar Vučić „razmišlja šta bi drugo bio“.

„Izgleda da gospodin Vučić traži ko će biti čuvar bankrot-preduzeća SNS dok se vrši njegova likvidacija, da bi se ta firma ugasila, a uskliknuo neki novi pokret. Pošto se boji da bi neko na razvalinama SNS-a mogao da profitira, Vučić je postavio na njeno čelo čoveka koji apsolutno sledi svaku njegovu političku i svaku drugu zamisao“, dodao je Radosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari