Ponoš: Nepriznavanje rezultata referenduma u ukrajinskim oblastima je kontrola štete 1foto: TV N1, Printskrin

Zdravko Ponoš, lider „Srbije centra“, izjavio je da potpisivanje sporazuma između Rusije i Srbije jeste tehnička stvar u diplomatiji, ali da je ova vlast uspela da sukob između Rusije i Zapada, na diplomatskom planu, dovede u Beograd.

„To je štetno, neodmereno. Potpisivanje je urađeno na mestu, i u vreme, kada nije trebalo da se desi. Napravljena je višestruka šteta. Nas je ruska misija izmanipulisala u UN. Nije ni čudo kada je u našoj delegaciji bio samo jedan profesionalni diplomata. Da je bio iskusni diplomata skrenuo bi pažnju na političku delikatnost tog gesta“, rekao je Ponoš gostujući na TV Euronews Serbia.

Prema njegovim rečima s obzirom da je tehnički papir u pitanju nije bilo razloga da se potpiše u UN, kao i da su usledila poniženja da smo, pod pritiskom, pokazivali njegov sadržaj drugim ambasadama.

On je najavu da nećemo priznati rezultate referenduma u Donjecku i Lugansku okarakterisao kao kontrolu štete usled ovog događaja.

„ Koliko sebe poštujete toliko će vas i drugi poštovati. Ovaj režim ne poštuje ni sebe ni Srbiju. Ovde se ne radi da li smo za Rusiju ili Ameriku, već da li smo za sebe. Njihovi potezi štete našim nacionalnim interesima“, ukazao je Ponoš.

Lider Centar Srbija je naveo da se u celom slučaju više ne radi više o našoj poziciji sa Rusijom jer „Rusija nama realno ne može mnogo da pomogne oko Kosova, jer ne može ni sebi da pomogne“.

„Ovde se radi o budućnosti ove države i ovog naroda“, naveo je Ponoš, a prenosi se u saopštenju „Srbije centra“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.