Ponoš o podeli odgovornosti za Kosovo: Ostaće samo zapamćeno ko u parlamentu nije otišao u toalet 1foto FoNet Milica Vučković

Zdravko Ponoš, lider pokreta Srbija centar-Srce, oglasio se na Tviteru zaključkom kako će vlast potvrditi legitimitet po pitanju Kosova.

„Važno mu je samo da se skupštinska sednica desi i eto legitimiteta. Nevažno ko je za, a ko protiv i sa kojim opravdanjem.
Ostaće zapisano samo ko u toj podeli odgovornosti nije išao u toalet“, napisao je Ponoš na Tviteru.

U četvrtak 2. februara Narodna skupština zaseda na predlog Vlade Srbije, jedina tačka dnevnog reda, je izveštaj vladine Kancelarije za KiM o pregovorima sa Prištinom, od septembra prošle do sredine januara ove godine.

Sedinici će prisustovati predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, ali će prava tema biti francusko-nemački plan za Kosovo.

Vučić je 20. januara, nakon sastanka sa zapadnom diplomatskom petorkom objavio da Srbija prihvata da pregovara o ovom planu, da ima jednu rezervu, da joj je predočen ulitimatum ako plan odbije, te da će se o tome konsultovati sa Vladom, parlamentom i članovima svih važnijih društvenih grupa.

Opozicione stranke, izuzev pojedinih poput Zavetnika, odbile su zatvorene konsultacije sa Vučićem, i tražile objavljivanje francusko-nemačkog plana i raspravu u Skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari