Ponoš: Ponovo biramo između dobra i zla, to nije težak izbor, Ustav je kao u vojsci Pravilo službe 1Zdravko Ponoš Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjena Srbija Zdravko Ponoš izjavio je da je kandidaturu prihvatio jer smatra da mu  „građanska dužnost i nacionalna odgovornost to nalažu“, dodajući „ne radi se ovde ni o čemu karijernog karaktera – reč je o angažovanju u javnom, a ne u ličnom interesu“.

„Posao šefa države takođe je služenje javnom interesu. Njemu je Ustav isto ono što je u vojsci Pravilo službe – mora ga bezuslovno poštovati. Upravo ću na taj način da obavljam funkciju predsednika države“, rekao je Ponoš, u intervjuu za nedeljnik Vreme, uz podsećanje da je sa nepunih 15 godina obukao uniforumu.

On je rekao da od izbora očekuje „pobedu građana nad korumpiranim i odnarođenim režimom“.

„Nažalost, opet imamo situaciju kao 2000, opet se bira između dobra i zla. To izgleda nije bilo toliko jasno 2012, tada su birači kaznili dotadašnju vlast misleći da biraju između dobra i boljeg. Ovog puta imamo popravni. Ponovo biramo između dobra i zla. To nije težak izbor“, naglasio je Ponoš.

Prema njegovim rečima, „poslednje što nam treba jesu tenzije i potreba da se izborna volja brani na ulici“.

„To ni za koga nije dobro, nije u interesu građana i naše budućnosti. Uzdam se u zdrav razum, elementarnu odgovornost i poštovanje javnog interesa, a slobodni i demokratski izbori jesu javni interes“, naveo je Ponoš.

Na pitanje šta vidi kao najveće probleme u zemlji, on je rekao da „srećne države i srećna društva imaju jedan ili dva velika problema“.

„Mi ih imamo  mnogo, teško ih je sve prebrojati. Mislim da je jedan od najvećih to što smo postali raspolućeno društvo koje je režim jarugom podelio na ‘svoje’ i sve ostale. To im je najveći greh. Zato je i najveći izazov da se ovo društvo unormali jer sadašnje stanje ni zakoga nije dobro“, poručio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari