Ponoš: Situacija na Kosovu rezultat dogovora Vučića i Kurtija 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je danas da je situacija na Kosovu rezultat dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Aljbinom Kurtijem, te da je Vučiću sad jedino preostalo da kaže da je prevaren i da skreće pažnju na druge teme.

„Juče je digao migove za neki balon nad Valjevom, a danas se slika sa vojskom kako bi skrenuo pažnju“, rekao je Ponoš na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Srbija centra u Paraćinu, saopoštila je Srbija Srce.

„Prema sporazumima koje je Vučić postigao sa Kurtijem Kosovo ulazi u međunarodne organizacije, pa i Savet Evrope. To ne prolazi neprimećeno kao što je ulazak u Olimpijski komitet, ovo sad smeta i njegovim glasačima“, naveo je Ponoš.

Povodom ponavljanja beogradskih izbora, Ponoš je rekao da nije najvažniji datum, već uslovi.

„Može da se donese zakon koji će omogućiti da se izbori održe nakon 2. juna, a najvažnije je da se promene izborni uslovi. Za početak bi RTS morao da radi ono što treba da radi, a da ostale privatne TV stanice sa nacionalnom frekvencijom bar ne rade ono što ne bi smele da rade. To može da se postigne za nekoliko meseci“, rekao je Ponoš.

Ponoš je ponovio da opozicija neće izaći na izbore ako se uslovi ne poprave.

„U Srbiji nema izbora ako na njima ne učestvuje Srbija protiv nasilja i koalicija NADA. Ta opcija da na izbore idemo kao ovce na klanje je neprihvatljiva. Video je svet šta se desilo. Ne može tek tako da prođe krađa, ali naravno da nam oni neće završiti posao, već mi. I to ide korak po korak. Kroz parlament, medijske nastupe, rad na terenu, pa i kroz građansku neposlušnost ako bude neophodno“, rekao je Ponoš.

Ponoš je rekao i da je Vučićeva odluka da Miloš Vučević bude mandatar za sastav Vlade Srbije rezultat unutrašnjih borbi Srpske napredne stranke, a da Vučevića „malo šta kvalifikuje za tu funkciju“.

„Dok je bio gradonačelnik Novog Sada to je bio period korupcije i kriminalizacije tog grada. Nakon Beograda, organizovani kriminal je najrazgranatiji tamo jer je povezan sa lokalnom vlašću. Jedina njegova preporuka je lojalnost i bespogovornost Vučiću jer on traži takve saradnike“, rekao je Ponoš u Paraćinu, gde je za predsednika GrO Srbija centra izabran prof. dr Predrag Jašović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari