Ponoš uoči skupštinskog Kolegijuma: Danas dobijamo Anu Brnabić dva u jedan 1foto PRintscreen

Šef poslaničke grupe „Srbija centar – Srce“ Zdravko Ponoš ocenio je, uoči današnje sednice Kolegijuma Skupštine Srbije na kojoj će se razgovarati o preporukama ODIHR-a vezanim za izborne uslove, da je za zahteve opozicije i preporuke te evropske organizacije potrebna „samo elementarna spremnost vlasti da izborni uslovi budu bar kao pre 12 godina“.

„Tužna je situacija u kojoj je ova zemlja ako treba da se pozdravi spremnost vlasti da razgovara s opozicijom o otklanjanju izbornih neregularnosti koje su uočili međunarodni posmatrači. A upravo takva je situacija“, rekao je Ponoš za ; list Nova.

Naveo je da je opozicija inicirala te razgovore i da su se zvaničnim pismom obratili predsednicima Vlade i Skupštine Srbije.

„Danas dobijamo Anu Brnabić, dva u jedan. To je već čudo. Da sačekamo i vidimo da li će biti i jedino. Za ono šta mi kao opozicija tražimo i ono što su preporuke ODIHR treba samo elementarna spremnost vlasti da izborni uslovi u Srbiji budu bar kao pre 12 godina. Stanje u medijima je najočiglednija stvar kojoj treba remont. Sve televizije s nacionalnim frekvencijama su ‘Aleksandrove šarenice'“, ocenio je Ponoš.

Upitan da li je vlast spremna da dozvoli demokratske izbore, Ponoš je naveo da smatra da „vlast nikada neće organizovati regularne izbore“, kao i da „nema smisla“ da opozicija ide na predstojeće beogradske izbore ukoliko su oni „unapred pokradeni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari