zdravko ponošfoto FoNet Milica Vučković

Lider Pokreta Srbija Centar – SRCE Zdravko Ponoš ocenio je povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN povodom situacije na Kosovu, da se Vučić kasno setio Rezolucije 1244 i da je to „naknadna pamet“.

„Vreme se ne može vratiti unazad nakon raznih vašingtonskih, briselskih i ohridskih sporazuma, nakon hoklice u Vašingtonu, kalauza od Bele kuće, berlinske šnicle, povlačenja institucija Republike Srbija sa severa, davanja pozivnog broja i svega što mu je traženo“, rekao je Ponoš za „Danas“.

Prema njegovim rečima „Vučić bi sad da se žali Savetu bezbednosti što je dao sve što u 1244 ne piše, a što Aljbin Kurti ne da ni ono što u briselskim papirima piše“.

Kako je saopšteno iz pokreta SRCE, Ponoš je rekao da je pokušaj otvaranja teme na Savetu bezbednosti namenjen za unutrašnju upotrebu „po sistemu – evo sve sam pokušao“ i da ne treba isključiti mogućnost da Kosovo na dnevni red SB UN stigne na drugi način, pre svega opasnim narušavanjem bezbednosne situacije.

„Kurti daje nesebičan doprinos toj mogućnosti. Nadam se da su međunarodni akteri svesni i takve mogućnosti i svoje odgovornosti“, zaključio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari