Ponoševa analiza Vučića: Pazari oružje kao zalivske monarhije, spremimo se za perfektnu oluju 1foto FoNet Milica Vučković

Zdravko Ponoš, predsednik vanparlamentarnog pokreta Srbija centar – Srce, ponavlja da je Zapad probao sa jakim, a da će ubuduće probati sa slabim (Aleksandrom) Vučićem i da sada svedočimo tom vremenu.

„On (Vučić) je bio jak onoliko koliko su ga oni i situacija činili jakim. To vreme je prošlo. Zahtevi su se promenili, vremena su se promenila. Tada nije bilo rata u Ukrajini. Njegov ples na žici je mogao da bude tolerisan dok je isporučivao to što im je trebalo. On je i oružje kupovao, ne prema potrebama vojske na osnovu mišljenja struke, nego da bi napravio politički gest. Kad se Merkelova penzionisala, krenuo je sa udvaranjem Makronu, a prvi gest je bio da pazari oružje. Tako rade zalivske monarhije“, ukazao je Ponoš u intervjuu za Nedeljnik, a prenosi u saopštenju Srbija centar.

„Zapad i dalje radije komunicira s njim zato što je to i dalje jedan broj telefona. Kada bi razgovarali sa opozicijom, to je više brojeva telefona koji često ne komuniciraju međusobno. S druge strane, kada razgovaraju sa njim, razgovaraju sa čovekom koji je podložan ucenama. On je bio jak koliko su mu davali priliku da se osloni na njih. Sada kada su ga pustili da proba sam da hoda, jasno je da on to ne može, ne uspeva ni da dubi. Njima prija što im se panično pridržava za skute“, kaže Ponoš.

On ocenjuje da je na čelu Srbije slab, nesiguran i razdražen čovek, koji je prigrabio svu vlast i to u teška vremena, kad su Evropa i region u previranju, kad teška ekonomska kriza drma svet.

„To ne bio bio toliki problem kad bi se on kretao u okviru ustavnih ovlašenja. A on je uzeo sve sam da rešava. Spemimo se za perfektnu oluju”, zaključuje Ponoš koji je i nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije. Na predsedničkim izborima 3. aprila Ponoš je bio drugoplasirani kandidat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari