Popović: Ako se opozicija bude bavila samom sobom, neće biti velike razlike u odnosu na prethodni saziv parlamenta 1Foto: N1

Inflacija i rast cena su teme koje najviše interesuju građane, ocenila je u Novom danu Milena Popović, glavna i odgovorna urednica Istinomera i dodala da se opozicija za to vreme bavi sama sobom, a vlast daje izmaštanu sliku realnosti.

„Građanima su važne teme koje se tiču njihovog života. Ovog trenutka to su inflacija, cene koje rastu, ono što osećamo na dnevnom nivou. Čini mi se da je to tema koja najviše interesuje građane. Opozicija se bavi sama sobom, od vlasti ne dobijamo nikakav realan odrastao plan kako ćemo sa finansijama, ekonomijom, krizom energenata izaći na kraj. Dobijamo izmaštanu sliku realnosti u kojoj je Srbija ekonomski jaka, živimo u državi blagostanja“, objasnila je Popović.

Napominje da od vlasti stižu i poruke straha zbog kojih običan građanin nije siguran sam sa sobom kakav stav da ima i kako da se odnosi prema problemima koji ga se tiču.

Komentarišući sukob u javnosti na relaciji Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde) i Miroslav Aleksić (Narodna stranka), gošća Novog dana kaže da ne vidi važnost te rasprave za građane Srbije.

„Opozicija se opet bavi samom sobom. To da li je neko nekoga opsovao u nekakvoj ličnoj komunikaciji čini mi se da građane ne interesuje… Ako se opozicija bude bavila samom sobom bojim se da neće biti velike razlike u odnosu na prethodni saziv parlamenta“, rekla je Popović.

Ona je kazala da u Skupštini sada imamo nekakvu opoziciju i dodala da se nada da će se čuti glasovi koji nisu uniformisani.

S druge strane, izborom Vladimira Orlića za predsednika parlamenta, vlast šalje poruku da će u Skupštini „igrati tvrdo“, rekla je Popović.

„Izjava da će parlament sprovoditi politiku SNS je svojevrsno priznanje da ideja vlasti nije da parlament bude mesto za dijalog nego mesto na rezervnoj klupi da pokaže da postoji demokratija“, naglasila je gošća Novog dana na N1.

Dragan Đilas, predsednik SSP, izjavio je da opozicija na novim izborima u Beogradu može da osvoji više glasova nego na aprilskim. Popović kaže da ne zna na osnovu čega Đila ima takav utisak i dodaje da ne zna za podatke o jačanju opozicije na lokalnom nivou.

Ona je istakla da je opasno kada je optimizam neutemeljen, a da se stiče utisak da je i pred aprilske izbore bio neutemeljen optimizam opozicije, posle čega se dogodila neka vrsta razočaranja.

Kada je u pitanju odluka REM-a da nacionalne frekvencije dobiju isti emiteri, Popović kaže da je taj proces pokazao da nemamo Regulatorno telo za elektronske medije.

„To smo znali i pre s obzirom na ranije ponašanje te institucije, ali nekako smo se nadali da će ovog puta videti brigu za javni interes… Problematično je da REM ne poštuje čak ni sopstvene odluke, opomene i izveštaje. U izveštajima su izricali opomene, kazne i obustavu programa za televizije koje su sada dobile frekvencije“, podseća Poović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari