Popović: Ne menjam stav o gej slikovnici 1Foto: FoNet/Kabinet ministra

Lični stav o gej slikovnici, iznet preko Tvitera, uprkos burnim reakcijama ne menjam, rekao je ministar za inovacije Nenad Popović za RTS. On smatra da je to tema o kojoj treba otvoreno da se razgovara jer se tiče celog društva.

„Nikoga nisam želeo da povredim ali to je jasan stav i to je pitanje koje zadire u svaku porodicu i to su teme o kojima treba razgovarati“, rekao je Popović.

O ovoj temi Popović još nije razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i očekuje njen poziv.

„Poštujem predsednicu Vlade ali očekujem da se i moje mišljenje poštuje. Moj jasan stav ja neću menjati. Čekam razgovor sa premijerkom u četri oka pa ćemo videti“, rekao je Popović gostujući na RTS.

Popović putuje na  inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina, a predsednik Vučić prisustvovaće Vojnoj paradi povodom Dana pobede kada će sa predsednikom Rusije imati i direktne razgovore.

Inauguracija predsednika Putina u Moskvi je izuzetno važan politički događaj koji se pažljivo prati u celom svetu, kaže Popović.

„Pored inauguracije u narednim danima biće imenovana i nova ruska vlada. Mislim da je prisustvo Srbije veoma važno jer je Putin u poslednjih deset godina pomagao i pomaže Srbiji posebno u zaštiti njenih prava u UN. Velika je stvar što Vučić ide odmah posle inaguracije i to na Dan pobede i to pokazuje ogroman značaj koji Rusija pridaje Srbiji“, rekao je Popović.

Teme po kojima će se razgovarati svakako će biti situacija na KiM kao i zaštita prava Srba u regionu. Uz političke teme dva predsednika će razgovarati i o ekonomskoj i vojnoj saradnji, kaže ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari