Popović: Srbija i Rusija danas zajedno u borbi protiv falsifikovanja istorije 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu da Srbija i Rusija danas stoje jedna uz drugu u borbi protiv falsifikovanja istorije i „novih pokušaja povampirenja fašizma“.

„Pobedu nad fašizmom srpski narod pamti po velikim žrtvama, herojstvu i nepokolebljivom slobodarskom duhu. Srpski narod pamti s kojim narodom je ostvario ovu veliku pobedu, porazio fašističkog okupatora i povratio slobodu. To je bio ruski narod. Samo ruski narod“, naveo je Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

On je rekao da su „zajedničke žrtve i zajedničko herojstvo Srba i Rusa u tim velikim bitkama i velikoj pobedi osnova današnjeg, večnog i neraskidivog prijateljstva i savezništva“ dve zemlje, saopštila je Srpska narodna partija, čiji je predsednik Popović.

„Mi poštujemo seni predaka koji su živeli i umrli za slobodu, znajući da se samo negovanjem sećanja na slavne dane i žrtve može graditi budućnost nezavisne, slobodne i snažne nacije“, naveo je Popović.

Dodao je da su Srbija i Rusija danas „i u borbi za odbranu srpskog Kosova, međunarodnog prava, ravnopravnosti država i nacija, njihovih sloboda, suvereniteta i nezavisnosti“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Popović: Srbija i Rusija danas zajedno u borbi protiv falsifikovanja istorije”

  1. Opet ovaj kremaljski oficir…

    Strašno je šta sebi dozvoljava ova zemlja u , Evropi u 21. veku..

    • Jа се, штовани, не бих кладио на то да је наш вилајет у Европи, а ни у временску димензију се не бих сувише поуздао. То што је овај оно што јесте, слути на Азију, a столеће би могло бити 16-то… Уздравље!

      • Eeee, da niste rušili Obrenoviče,bili bi vi oduvijek u Evropi.Karađorđevi.čii vas vezali za Ruauvse zauvijek

    • Nema razlike, treba se od njega zastititi kao od korone. Nosite masku i kada se god pojavi promenite program, a fizicko odstojanje ako ga negde sretnete najmanje 50 metara.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.