Portal RT u vesti o Vulinovom imenovanju na čelo BIA ističe njegov stav o neuvođenju sankcija Rusiji 1foto FoNet/MUP Srbije

Portal RT.rs, ruske televizije Raša tudej, koji od nedavno radi u Srbiji, objavio je Tanjugovu vest da je u Vladi Srbije nezvanično potvrđeno da je Aleksandar Vulin, bivši ministar policije, imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije, uz navode Vulinovih izjava o neuvođenju sankcija Ruskoj Federaciji.

Novi direktor BIA je, i pored brojnih pretnji i provokacija, nebrojeno puta izrazio stav da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji jer je prijateljstvo sa tom državom od najveće važnosti za nas. Bez njega, kako kaže Vulin, rizikujemo fizički nestanak Srbije.

„Nećemo da priznamo takozvano Kosovo, nećemo da napustimo Republiku Srpsku, nećemo da uvedemo sankcije Rusiji, nećemo, sve dok nas vodi posljednji slobodni lider u Evropi, predsednik svih Srba Aleksandar Vučić“, jasan je stav Vulina.

Što se pitanja ulaska Srbije u Evropsku uniju tiče, ne postavlja se pitanje da li naša zemlja želi u EU, već da li EU želi Srbiju i da odnos prema Uniji nije stvar emocija, već racionalnih odluka, naglasio je ranije Vulin, citira Rt.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari