Poruka Milana Radoičića povodom izbora na Severu: Imamo jednu državu, jednu zastavu i jednog predsednika 1Printskrin Instagram Petar Petković

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić saopštio je sinoć da će „srpski narod na severu Kosova i Metohije danas svima pokazati da ima jednu državu Srbiju, jednu zastavu kojom se diči i da gleda u jednog predsednika Aleksandra Vučića.

Znamo mi dobro da ih je zabolela naša vojna snaga i naša sloga, naš strojev korak, naš Lazar i naš Miloš i zato nas kukavički napadaju. Na te napade neću odgovarati, jer oni zaslužuju prezir kao i lažni, nedemokratski izbori koje sutra nasilno hoće da sprovedu na severu, naveo je Radoičić u pisanoj izjavi.

On je pozvao Srbe od Leposavića, do Zvečana, Severne Mitrovice i Zubinog Potoka da danas budu dostojanstveni, jedinstveni i odlučni da sačuvaju mir, i da ne nasedaju na provokacije.

Naš odgovor biće moćan – sveopšti bojkot lažnih izbora, jer oni ni za jednog časnog Srbina, srpskog imena i prezimena ne postoje. Nikome ne pretimo, ali od borbe za prava Srba i bolje sutra ne odustajemo, poručio je Radoičić.

Radoičić je juče prisustvovao prikazu Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici zajedno sa političkim lidera Srba sa Kosova, koji su bili u društvu direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića. Više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova učestvovalo je u prikazu sposobnosti Vojske „Granit 2023“, koji je održan juče na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari