"Posebno je opasno ponašanje Aleksandra Vučića": Parović pozvao građane da masovno dođu na današnji protest 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović pozvao je građane da što „masovnije izađu danas u 18.00 časova na zakazane proteste kako bi se poslala jasna poruka da je ovo tačka posle koje nema nazad“, navodeći da je „ulica ostala jedina preostala demokratska institucija“.

„Uzor svima treba da bude Grčka u kojoj je narod nakon sudara vozova marta ove godine uz žalost za 57 mladih ljudi koji su poginuli, pokrenuo i velike proteste kojim su tražili odgovornost vlasti. Nakon mesec dana i stotina hiljada demostranata na kraju je i pravda zadovoljena“, ocenio je Parović u pisanoj izjavi, povodom protesta u Beogradu „Srbija protiv nasilja“ i Novom Sadu „Sve mora da stane“.

On je naveo da su „dve velike tragedije koje su nas prošle nedelje zadesile još jednom pokazale da je stanje društva i države izuzetno loše“.

„Posebno je opasno ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji umesto da bude predstavnik svih građana što mu Ustav nalaže, objavljuje rat svakome ko je zatražio odgovornost vlasti zbog lošeg stanja u društvu. Uz to, najava dodatnih mera represije i smanjivanja ionako malih građanskih sloboda u zemlji, a pod plaštom navodne borbe protiv nasilja, uvod je u veoma opasno vreme“, naglasio je Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari