Poslanici desnice traže nove predsedničke izbore 1Foto: Danas/Lidija Valtner

Poslanici Dveri, Zavetnika, Novog DSS i POKS zatražili su nove predsedničke izbore, na konferenciji za novinare uoči početka sednice, jer je Aleksandar Vučić, prihvatanjem koncepta nemačko-francusko plana za Kosovo, promenio politiku bio je izabran na odbrani, a ne predaji Kosova.

Vojislav Mihailović (POKS) rekao je da to traži u ime pola miliona glasača koji su glasali 2022. za ove stranke, a Boško Obradović (Dveri) je precizirao da je reč o 28 poslanika, dok je Milica Đurđević Stamenkovski (Zavetnici) podukla da će ove četiri stranke i tri poslanička kluba ubuduće nastupati jedinstveno.

Đurđević Stamenkovski je odbacila navode režimskih medija da ova desna grupacija sprema nemire i nasilje isred Skupštine Srbije, rekavši da će se zbog toga obratiti srpskom pravosuđu, te da su oni označeni kao ekstremisti samo zato što brane ustavni poredak, budući da je po Ustavu Kosovo u sastavu Srbije.

Miloš Jovanović (DSS) je ponovio Vučićeve reči od 20. januara posle sastanka sa diplomatskom petorkom EU i SAD „da smo spremni da prihvatimo koncept i radimo na implementaciji“ francusko-nemačkog sporazuma ocenjujući da danas biramo između Vučića i Srbije.

Poslanici desnice rekli su da su na uvid tražili plan francusko-nemačkog sporazuma, ali da im do ovog trenutka nije uručen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari