Poslanici EP danas u Narodnoj skupštini, ipak sastanak sa Vučićem i Brnabić 1Foto: Media EU info

Poslanici Evropskog parlamenta, Vladimir Bilčik i Matjaž Nemec, borave u poseti Beogradu, u okviru nove faze dijaloga u Narodnoj skupštini, koja podrazumeva pripremu za uspostavljanje procesa olakšavana dijaloga unutar Parlamenta, prenosi portal Juropijen Vestern Balkans (EWB).

Delegacija EP sastaje se najpre sa predsednikom Skupštine Vladimirom Orlićem, dok je za 10 sati biozakazan sastanak sa šefovima poslaničkih grupa i zamenika šefova poslaničkih grupa svih partija u Skupštini.

Kako EW nezvanično saznaje evroparlamentarci bi ipak trebalo posle podne da se sastanu i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali i premijerkom Srbije Anom Brnabić iako je sinoć iz vlade saopšteno da se sastanak pomera.

U prvobitnoj agendi, do koje je došao EWB sastanak sa Brnabić je bio potvrđen, međutim u četvrtak uveče iz Vlade su saopštili da se sastanak iz tehničkih razloga pomera.

Kancelarija za saradnju Vlade Srbije, u međuvremenu, dostavila je medijima obaveštenje da će se premijerka Brnabić sastati sa delegacijom EP u 13.15 časova.

Osim sastanka sa predsednikom i premijerkom, poslanici Evropskog parlamenta imaće susret i sa ministarkom za evropske integracije Tanjom Miščević, kao i ambasadorima EU u Srbiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari