SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJEfoto BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Izjava Srđana Milivojevića, poslanika Demokratske stranke, da je besmisleno što Skupština Srbije razmatra Predlog zakona za suzbijanje organizovanog kriminala, dok je Srbija prva u Evropi po stepenu korupcije i organizovanog kriminala, ali i tvrdnje da je Belivuk samo izvršavao zadatke SNS, izazvala je ponovo haos u parlamentu, lupanje u klupe, stajanje, viku, ali i salvu uvreda.

Spominjala se Soraja, Mangulice, hulahopke, ali i kome je mesto u izmeštenom zoo vrtu, a kome u Zabeli i ko voli „trojke“.

„Aleksandar Vučić je sa Srpskom naprednom strankom 8. novembra 2012. godine amnestirao 4.300 osuđenih lica, bez ikakve selekcije. A onda dolazi i prijem Dijane Hrkalović u BIA i tada nastaje klan Veljka Belivuka“, rekao je Milivojević na sednici Skupštine o izmenama pravosudnih zakona.

On je podsetio da je Belivuk priznao da je, zajedno sa svojom grupom, bio angažovan za rušenje četvrti Savamala, gde se gradi „Beograd na vodi“.

„Belivuk je rekao i da ima informaciju o ubistvu Vladimira Cvijana i Olivera Ivanovića i do danas o tome ništa“, rekao je poslanik DS-a.

On je članove Srpske napredne stranke, nazvao pristalicama pokreta Hare krišna i optužio ih da su oni pre tri dana u Skupštini Srbije pokušali da linčuju predsednika države.

„Iskoristili su trentak kada njegovo obezbeđenje nije bilo u skupštinskoj sali i nasrnuli su na njega“, naveo je Milivojević, podsećajući šta su sve za Vučića ranije govorili Nebojša Bakarec, Aleksandar Martinović, Milenko Jovanov.

Naveo je i da zahteva da sledeći put kad Aleksandar Vučić dolazi u skupštinu da mu se ojača obezbeđenje, „da ga ovi divni umilni ljudi ne bi ovako napadali“.

„Građani Srbije videli su kako može da izgleda Skupština Srbije ako se ne prihvati neki Vučićev plan“, naveo je Milivojević i dodao da je DS pokazala kako može da izgleda drugačija Sbija.

On je zamolio i ministarku pravde da u se u inventar u Zebeli obavezno utisne lik vuka, jer će trebati onima koji će se tamo uskoro naći.

Reagujući na Milivojevićeve prozivke, Nebojša Bakarec nije birao reči uvreda. Poslanika DS nazvao je žutom huntom, u žutom džemperu“ koji bi da ubije predsednikovog sina, a verovatno i samog predsednika.

„On je steoni lovac na psiće. Više jede pseće meso nego svinjsko. Tvrdi da je muškarac, ali žuti džemper koji nosi pokazao je da ima veće grudi od Soraje i ubuduće osim hulahopki, bilo bi dobro da nosi i brushalter. Biće pristojnije“, poručio je Bakarec, a Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS upozorio je „primerka Milivojevića“ da vodi računa kada u Zabeli bude posećivao Belivuka, jer postoji mogućnost tamo i da ostane.

Marijan Rističević, poslanik sa liste SNS, gotovo petnaestak minuta, bez ijedne opomene, sipao je uvrede na račun Milivojevića. Najpre ga je nazvao NATO lokatorom, jedinim preostalim „Džekijem“ u Kruševcu.

„Zoološki vrt se seli sa Kalemegdana na Adu. Nemojte biti zabrinuti. Imaćete dobro stanište, moći ćete da se kaljugate u blatu koliko želite. Bićete u prirodnom okruženju. Moći ćete da budete moravka, mangulica ili resavka, šta želite“, poručio je Rističević poslaniku DS, dodajući da je ova srpska muška persona na svadbu svog stranačkog kolege išla sa Zagorkom Dolovac i da je tamo sa deverušama hvatao bidermajer, a da sada priča o nezavisnom pravosuđu.

„Hvatao je bidejmajer sa deverušama i otuda ta trojka čoveka u žutom džemperu. Verovatno je pomislio i da mu je vreme da se uda“, sejao je uvrede Rističević, dobacujući i Borislavu Novakoviću da je „bio i ostao lopuža“.

Dok je on pričao, poslanici dela opozicije stajali su i lupali u klupe.

Mnogo jače lupanje u klupe, iz redova SNS, čulo se kada je Milivojević krenuo da replicira.

On je upitao ministarku pravde Maju Popović da li joj je imalo neprijatno što je u SNS sekla kolač u prisustvu ovakve osobe, poput Marijana Rističevića, čoveka koji je čak falsifikovao i pečat suda.

„Gde ćete veće poniženje ministarko“, naveo je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari