Žestoka polemika u Skupštini: Novaković poručio da je Vučić šef mafije, ministarka pravde uzvratila - "sram Vas bilo" 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Darko Vojinović)

Žestoku polemiku, tokom rasprave o setu pravosudnih zakona, izazvala je tvrdnja poslanika Narodne stranke Borislava Novakovića da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić nije šef države, već šef mafije i vođa organizovanog kriminala.

Na te njegove tvrdnje reagovalo je više naprednjaka tvrdeći da osuđeni kriminalci druge nazivaju kriminalcima, a u polemiku se uključila i ministarka pravde Maja Popović koja je poručila Novakoviću da treba da ga je sramota, jer mu je jedina želja da kriminalizuje porodicu predsednika Srbije.

Novaković je, na početku današnjeg nastavka vanredne sednice Skupštine Srbije, istakao da svaka kriminalna afera vodi prema Vučiću, „gde god zagrebete – Vučić“ i da će predsednik Srbije zato završiti u zatvoru.

On je konstatovao da se sve to dešava, jer institucije ne rade svoj posao. Ponovo je spomenuo da je podneta krivična prijava protiv Slobodana Milića Bocare, čoveka koji je veza između lokalne vlasti SNS, Miloša Vučevića i urbanističke i građevinske mafije. Naveo je da se zbog njega menjaju regulacioni planovi u Novom Sadu.

Spomenuo je još jednog novosadaskog kriminalca, Marka Bosanca Bosketa, protiv koga je takođe podneta krivična prijava koja skuplja prašinu u novosadskoj policiji. Pitao je Novakovića i zbog čega se ne vode postupci protiv Slobodana Malešića, bivšeg načelnika SUP-a, a upitao je i da li će postupak biti pokrenut protiv Zvonka Veselinvića, kako ga je nazvao kriminalcem.

Novaković je pokazao i fotografije Veselinovića sa Andrejem Vučićem, napominjući da je jasno čiju podršku i zaštitu on ima .

„Zbog zaštite Aleksandra i Anredaja Vučića, Veselinvić nije nikada, niti će bilo kada biti procesuiran“, rekao je Novaković, praćen burnim negodovanjima i dobacivanjima iz naprednjačkih klupa.

Poslanica Srpske napredne stranke Biljana Pantić Pilja je, odgovarajući Novakoviću, poručila da, kad bi institucije radile svoj posao, on ne bi sedeo u Skupštini, „nego u zatvoru, gde mu je mesto“.

„Umesto njega, u zatvoru sede nevini ljudi, za šta su krive institucije, koje ne rade svoj posao. Da rade, on ne bi sedeo ovde, nego u zatvoru ili u nekoj specijalnoj bolnici“, rekla je Pilja.

I šef poslaničke grupe SNS, Milenko Jovanov, koji je sve vreme dobacivao poslaniku Narodne stranke, nazvao ga je primerkom koji je zalutao u parlament.

„Novakoviću je mesto je iza rešetaka, Ja od njega očekujem da ovde priča da li je bilo hladno u zatvoru u kome je ležao, kakav je bio krevet, da li su ga puštali dovoljno u šetnju u zatvoru, da li ga je nerviralo ono škljoc kada mu zaključaju vrata ,da li mu je čučavac bio čist ili nije. Očekujem da kaže da li mu je ispadao sapun, ili nije. To su teme koje sam hteo da čujem od biveg robijaša i moralne kreature koja je dvoje nevinih ljudi strpala u zatvor. Mislim da bi Dana Grujićić bila adekvana osoba za ovakve ispade“, poručio je Jovanov.

U polemiku se što nije uobičajeno, umešala se i ministarka pravde koja je konstatovala da Novaković ima patologiju prema Milošu Vučeviću.

“ To samo vi znate zašto. Da li je Zvonko Veselinović pravosnažno osuđen, pa ga nazivate kriminalcem. Ako ga neko stavi na listu bilo koje zemlje ,obratićemo pažnju na to, ali je bitno što se dešava u našoj zemlji. Sram vas bilo za sve te reči koje ste izgovorili“, poručila je ministarka poslaniku Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari