Poslanici podržavaju rebalans, kažu nije se ovoliko gradilo ni za vreme Tita 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Poslanici Skupštine Srbije najavili su da će glasati za drugi rebalans budžeta za 2021. godinu uz pohvale ministru finansija za izuzetne uspehe.

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić rekao je da će usvajanje rebalansa doprineti nastavku ulaganja u kapitalne investicije, pre svega u puteve i da se na zastane u investicijama.

„Nakon što je završena pešterska magistrala koja je čekala decenijama i povezuje peštersku visoravan sa jednog kraja na drugi, sada se radi putni pravac prema selu Bare, a još važnija investicija je devet kilometara asfalta izmedju Golinskog puta i sela Štavalj, na putu Novi Pazar Sjenica“, rekao je Zukorlić i izrazio nadu da će se trend ulaganja nastaviti.

Poslanik Jedinstvene Srbije Vojislav Vujić rekao je da je ministar Siniša Mali svoj posao uradio kako treba i da će podržati rebalans jer je ostvaren suficit i rebalans se ne radi da se popravljaju greške, već zbog rezultata biljih od očekivanog.

„Pokazali ste domaćinsko poslovanje i uspeli ste da napravite rebalans tako da ispoštujete sve kategorije društva i niko nije zaboravljen, a niste ugrozili razvoj privrede“, rekao je Vujić.

Mali je odgovorio da je veoma ponosan ali da je to rezultat svih zajedno, poslanika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je definisao politiku borbe za zdravlje i za ekonomiju.

Milorad Mijatović iz SDPS-a rekao je da Srbija ima kontinuitet u finansijskoj politici od 2014. godine.

„Srbija ima stabilne i održive finansije i u sva teška vremena za ceo svet mi imamo adekvatne odgovore i u borbi za zdravlje i na drugom frontu, da zadržimo našu ekonomiju“, rekao je Mijatović.

Poslanik je pozvao gradjane da se vakcinišu i tako pomognu svima.

Poslanik SPS-a Djordje Milićević istakao je da je Srbija i u ovu godinu ušla jaka i ekonomski stabilna.

„Rebalans je pozitivan, razvojni i pre svega socijalno odgovoran, a kroz kapitalne investicije, Srbija nastavlja da vodi politiku u čijem je centru standard gradjana“, rekao je Milićević.

U ime Srpske napredne stranke Aleksandra Tomić je dodala da prihodi u budžetu rastu što daje mogućnost da se investira u brojne sektore, a gradjani osećaju sigurnost.

„Javni dug je 58,2 odsto što pokazuje da vodimo odgovornu politiku i da je zaduživanje u cilju infrastrukturnih projekata, a priliv od 2,6 miljardi evra stranih investicija pokazuje da ćemo u regionu biti najbolja država u toj oblasti“, rekla je Tomić.

Ona je ponovila da se „za vreme Tita nije ovoliko gradilo“ i da se ovim rebalansom potvrdjuje da se planirano realizuje.

Poslanica je navela koje je sve fabrike poslednjih dana otvorio Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavila da će Srbija izgledati sve bolje i da to „nije predizborna kampanja“.

Poslanici o rebalansu budžeta drugom u ovoj godini raspravljaju po hitnom postupku, a glasanje se očekuje oko 18.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari