Skupština Srbije usvojila izveštaje nezavisnih institucija, Palma kritikovao ombudsmana i poverenicu

Ostavite komentar


  1. Neki political bi voleli da stave pod kontrolu i zastitnika gradjana i zastitnika rodne ravnopravnosti ali im ne polazi za rukom. Simptomaticna je izjava poslanika „da sam se drzao samo svojih ovlascenja ja bi danas cuvao ovce“…na kostataciju ombudsmena da je se samo pridrzavao svojih ovlascenja. Drugim recime zakon i ovlastenja su za plebis a MI mozemo da radimo sta nam padne na pamet.

  2. Poslanik Palma je u pravu kada kaze da Sasa Jankoooovic nije stitio nikog osim zandara i da je sa platom od 400.000din vodio rat protiv BIe i svoje drzave. Mislim da 97% gradjana nema pjima da kancelarija i zaposleni u „navodnoj“ zastiti gradjana trose preko 2 miliona eura godisnje a konkretno ne rade nista osim sto pisu preporuke i njihova jedina mogucnost da urade nesto je da se obrate medijima pa ako mediji to objave mozda i naprave neki pomak ili neku pomoc. Princip je sledeci kada vas primi neko zaposlen u kancelariji zastitnika : 1. kazu vam da ne daju pravne savete 2; da se zalite- PIO fondu ili sl bez obzira sto su ugrozena prava hiljade i hiljade ljudi 3. kada dobijete odgovor na zalbu da podnesete tuzbu upravnom sudu 4. kada dobijete presudu donesete „zastitniku“ pa on pise preporuku PIO fondu ili sl, 5. oni u PIO fondu ili sl. ili ne citaju te preporuke ili se iskidaju od smeha. Tuzno i zalosno, ali lep i super placen posao „zastitnika“ svojih interesa

    1. Dali si ti pri sebi ili tek samo onako pises ovde neistine, dali ti znas uopste sta je duznost zastitniku gradjana? Zastitnik nije sudija a jos manje da je policajac, on podnese dokumentaciju sudu i policiji, ostalo je njihovo, zastitnik nema ni pisku ni pistolj vec samo duznost da saslusa i da oceni dali je neko ugrozen ili nije, ako je ugrozen on se obrati policiji ili sudstvu i to je to! Drugo zastitnika gradjana PLACA EU a ne ti i ja, zato ne pevaj o nnjihovim platama! Dali si procitao da covek kaze da je predhodni Jankovic dobro radio svoj poso, ili si nedokazana osoba?

      1. Sta napisa čoveče, kakva EU. Zaštitnik gragjana je državni organ, pročitaj Zakon o budžetu, zaposleni u instituciji su državni službenici, mi ih sve plaćamo i kola i masne plate i putovanja po belom svetu, a oni sede i bas ih briga jer plata stiže u minut 5og i 20og u mesecu

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.