Poslanici Skupštine Srbije nastavili raspravu o 30 tačaka devnog reda 1foto: Stefana Savić

Poslanici skupštine Srbije nastavili su objedinjenu raspravu o čak trideset tačaka dnevnog reda. Jučerašnje zasedanje obeležile su polemike ministara i poslanika. Sednica je počela poslaničkim pitanjima.

Prva od ukupno 30 tačaka dnevnog reda je predlog dopuna Zakona o ozakonjenju objekata, u kojem se ispravlja nemogućnost priključenja nezakonito izgrađenih objekata na struju, gas, grejanje, vodovod i kanalizaciju.

Poslanici će razmotriti Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć od po 10.000 dinara za decu rođenu posle 21. novembra 2006. godine, kao i izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Na dnevnom redu je i predlog da se za ministra prosvete u vladi Srbije izabere Slavica Đukić-Dejanović iz Socijalističke partije Srbije.

Razmatraće se i izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju, Zakona o energetici, Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o železnici, o interoperabilnosti železničkog sistema, o zapošljavanju stranaca, dopune Zakona o strancima kao i o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari