Poslanici završili raspravu o muzejima, posle pauze amandmani i glasanje 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Poslanici Skupštine Srbije završili su načelnu raspravu o izmenama zakona o muzejskoj delaznosti, a posle pauze razmatraće dva amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, kao i četiri amandmana na Predlog zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini.

Ranije je najavljeno da će se glasanje o svim tačkama dnevnog reda obaviti oko 18.00 časova.

Poslanici će glasati o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, kojima je predloženo izmirivanja poreskih obaveza kroz reprogram, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji.

Kod tog zakona je osnovna novina uvođenje prelaznog perioda od 1. novembra ove godine do 30. aprila sledeće godine, kako bi obveznici prešli na novi način fiskalizacije.

Glasaće se i o izmenama i dopunama Zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije kovida-19, biće definisano davanje dodatne jednokratne pomoći od 20 evra u decembru.

Poslanici će usvojiti Predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge Subotica-Horgoš granica sa Mađarskom (Segedin), a glasaće se i o Predlogu zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini kojima se predviđaju preventivne mere zaštite od buke.

Poslanici će odlučivati i o izmeni Zakona o muzejskoj delatnosti i to u delu o izboru direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari