"Pospremimo sadašnjost da bi naša deca imala budućnost": Više stotina građana na protestu u Zrenjaninu 1Arhiva Foto: M.P. / Danas

Više stotina građana Zrenjanina okupilo se večera na 16. po redu protestu protiv nasilja i poručili da treba da „pospremimo sadašnjost da bi naša deca imala budućnost“.

Okupljenima su se obratile profesorke Elektroteničke škole u Zrenjaninu Olgica Rakić i Aleksandra Mažić, koje je su ponovo ukazale na „katastrofalno stanje“ u obrazovnom sistemu.

One su optužile vlast da „apsolutno ništa“ nije učinila za rešavanje gorućih problema prosvete, iako je danas počela školska godina.

„Došlo je vreme da pospremimo sadašnjost da bi naša deca imala budućnost. Došlo je vreme da suspendujemo ovu vlast“, poručila je Aleksandra Mažić.

Advokat policajke Katarine Petrović iz Valjeva Branko Ivković pozvao je građane da iskažu „visok stepen solidarnosti“.

Katarine Petrović je uhapšena 3. jula zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj time što je iz informacionog sistema MUP-a preuzela policijski izveštaj sa uviđaja saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao bivši direktor Elektromreža Srbije Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića,

„Pred nama su ključni meseci za opstanak naše države i naroda. Dosta smo stajali po strani. Građani se moraju organizovati u borbi protiv ove zle vlasti“, rekao je Ivković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari