Potpisivanje "Sporazuma s narodom" 22. februara na protestu u Novom Sadu 1Jedan od ranijih protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu Foto: Tamara Kopestinskij

Novi protest „1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama“ u Novom Sadu održava se u petak, 22. februara, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova.

Na  skupu će govoriti Čedomir Čupić i Radivoje Jovović, a učesnici skupa će sa Pozorišnog trga krenuti u protesnu šetnju duž Jevrejske i Futoške ulice, pa skrenuti u Ulicu braće Ribnikar i onda nastaviti ulicama Maksima Gorkog i Stražilovskom do raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina, gde će se šetnja i završiti, najavili su organizatori.

Najavljeno je i da će se protestu prvi put organizovano priključiti stanovnici pojedinih delova grada i studenti, o čemu će više reči biti narednih dana.

Učesnici protesta će takođe prvi put biti u prilici da potpišu dokument koji je nazvan „Sporazum sa narodom“, a koji su pripremile opozicione političke partije i organizacije na poziv organizatora i učesnika protesta u Beogradu. Potpisivanje Sporazuma biće organizovano na Pozorišnom trgu, kod zgrade Radiotelevizije Vojvodine i na krajnjem odredištu protesne šetnje kod zgrada Pokrajinske vlade i Skupštine grada, navodi se u saopštenju.

Protesti se nezaustavljivo šire Srbijom i krajem ove nedelje protesni skupovi će biti održani u više od 60 gradova širom zemlje, dodaju organizatori.

Jačanje protesta istovremeno obavezuje sve učesnike da pokažu maksimalnu odgovornost i potpunu posvećenost glavnim ciljevima zbog kojih su protesti i pokrenuti.

Građani Novog Sada i drugih gradova ne bore se na ulicama i trgovima samo za puku smenu vlasti, ističe se u saopštenju, već za temeljne i suštinske promene u državi i društvu.

U državi koju je od građana oteo vladajući režim i gotovo razorenom društvu, najmanje što može da se traži jeste to da se promeni – sve, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari