Potpredsednica DPK: Kurti uslovljava sastanak sa Ramom, a bez uslova se sastaje sa Vučićem 1foto: Printscreen/YouTube/T7

Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku ocenila je danas da je „glupo i sramotno“ to što je kosovski premijer Aljbin Kurti odbio da se sastane sa premijerom Albanije Edijem Ramom, uslovljavajući to prethodnim sastankom dve Vlade, dok se bez ikakvih uslova sastaje sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Zatražila je od Kurtija da ostavi iza sebe inat, zamerke i lična neslaganja.

„Kako je moguće da premijer Kurti odbije da se sastane sa premijerom Albanije? Kako je moguće? Ovo je besmislica. Sramota. Bezuslovno izlazi u susret Vučiću, a Rami postavlja uslove. Premijeru, Kosovo nije igračka. Upravljanje nije dečja igra. Ostavite svoje zamerke, inate i lična neslaganja“, napisala je Čitaku na Fejsbuku.

Premijer Kurti je danas rekao da se neće sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom, na sastanku koji je van sednice Vlade Kosova i Vlade Albanije.

Rama je za sutra najavio posetu Kosovu u okviru priprema za naredni Samit u okviru Berlinskog procesa koji se u oktobru održava u Tirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari