Kurti se neće sresti sa Ramom ako ne bude zajedničke sednice dve vlade 1Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA (arhiva)

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas da se neće sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom tokom njegovog boravka na Kosovu na sastanku koji nije deo sastanka dve vlade.

Kurti je, na konferenciji održanoj posle sednice Vlade, istakao da smatra da je Rama neopravdano otkazao sastanak dve vlade i da sa njim može da se sastane samo u okviru takvog sastanka.

„Spreman sam da se sastanem sa premijerom Edijem Ramom u okviru sastanka dve vlade, ne bez ovog sastanka“, rekao je Kurti.

Prema njegovim rečima, za odnose Kosova i Albanije važan je sastanak dve vlade, a ne susreti njega i Rame.

„Zato je za mene neophodan sastanak dve vlade. Ako premijer Albanije Edi Rama bude insistirao na otkazivanju sastanka dve vlade, onda ću ostati pri stavu koji sam mu dao, da za sastanke nas dvojice imamo direktan kontakt, da se sastajemo veoma često“, kazao je Kurti.

Prema njemu, za dve godine koliko je na čelu Vlade Kosova imao desetak sastanaka sa Ramom, da smatra neophodnim sastanak dve vlade ali ne i druge sastanke.

Najavljeno je da će Rama sutra boraviti u Prištini u okviru balkanske turneje u pripremi za naredni Samit u okviru Berlinskog procesa koji će se održati u oktobru u Tirani.

Kurti je rekao da je zamolio Ramu da, pošto boravi u Prištini, održe i sastanak dve vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari